networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, March 5, 2016

Ahli #Challenger Pernah Terlibat Kecurangan Akademik Ada Hati Nak PM @NajibRazak Letak Jawatan!!Puih!!!


AHLI ‪#‎CHALLENGER‬ YANG PERNAH DIPECAT KERANA SKANDAL MENIRU DALAM PEPERIKSAAN DI UTeM MAHU PM NAJIB LETAK JAWATAN!

[Admin] dari emel pembaca.

Meniru dalam peperiksaan merupakan kesalahan yang sangat serius dalam dunia akademik. Di Universiti Awam seperti Malaysia kesalahan ini tertakluk dibawah peraturan Kaedah-kaedah universiti masing-masing.

Ada seorang anak muda dari mahasiswa challenger bernama Affendy Mohd Salleh ini sedang mencabar pemimpin negara yang beliau tuduh skandal. Lupakah dia bahawa dia pernah dibawa ke lembaga tatatertib dan akhirnya dipecat sebagai YDP MPP UTeM 2013/14 sehingga digantikan dengan Mohd Adnan Abu Bakar.

Skandal memalukan seorang YDP meniru dalam peperiksaan merancakkan kekecohan pada tahun itu. Dia berusaha keras merayu dan akhirnya keputusan dibuat.

Jadi janganlah dia mendabik dada mengajar orang lain seolah-olah dia sebagai pemimpin mahasiswa yang tidak pernah ada skandal. Jangan jadi ibu ketam mengajar anaknya berjalan betul.

Apakah contoh yang baik ke kepada mahasiswa dan rakyat kalau jenis begini jadi pemimpin nanti?

Dia bernasib baik, bagi kes-kes tertentu yang ditangkap ketika meniru di dalam peperiksaan tindakan ialah buang universiti.

Jadi berhentilah mengutuk dan salahkan orang lain. Hormatlah sistem negara.

Whatasp kumpulan Challenger yang tersebar itu menunjukkan perbualan kalau Tun M salah sekalipun tetap akan pertahankan Tun M. " Even kalau Tun M tu buat salah macam Najib sy stil akan fight dia".

Dan Don Andy 87 ( Affendy Mohd Salleh) berkata "Agree.. right now...najib must step down dulu. Sesiapa saja yang ada scandal..kita tentang".

‪#‎Nota‬: Keputusan memecat dan menggantikan beliau dengan Mohd Adnan Abu Bakar adalah tepat kerana Adnan adalah Penerima Anugerah Pelajaran Diraja UTeM pada tahun 2014. Ini contoh pemimpin mahasiswa yang berkaliber dan tiada skandal. -SUMBER

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA