networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, March 7, 2016

"Pertelingkahan & Jatuhkan Pemimpin Tidak Mendatangkan Faedah!!!" Tegas @LiowTiongLai


Tatkala pentaksub protun bermati-matian berjuang untuk menyelamatkan Malaysia (kononnya) setelah menandatangani deklarasi rakyat mahukan YAB Perdana Menteri Najib Razak meletak jawatan, lain pula pendapatan Presiden MCA, DS Liow Tiong Lai..Bagi Liow, tindakan mendatangani deklarasi untuk mengugurkan Najib tidak mendatangkan apa-apa faedah..


Bagi pihak MCA, Liow menegaskan dua perkara penting harus diutamakan berbanding mendesak Najib meletakkan jawatan..yang pertama ialah meningkatkan keupayaan ekonomi dan menangani masalah kenaikan kos sara hidup..itu lebih utama dari mengikut telunjuk Tun Mahathir menandatangani deklar mendesak Najib letak jawatan..

Bagi kami, tindakan Tun ini bukan perkara baharu..selain mendesak Najib letak jawatan, dia juga berjaya mendesak Pak Lah untuk berundur..2 orang ini mungkin baru..masa zaman muda dia dulu pun berani mendesak agar Tunku Abdul Rahman berundur...dia seolah-olah menganggap dirinya terlalu sempurna..bila mana yang tak sependapat dengan kepala hotak dia akan disuruh berundur...akhbar bawah ini menceritakan bagaima tindakan biadap Tun ketika mudanya berani mendesak Tunku Abduk Rahman...alasan yang sama kononnya mahu selamatkan Malaysia...


Berbalik kepada komentar daripadan Presiden MCA berikutan desakan mahu DS Najib letak jawatan, ini komen Liow :
“Kestabilan politik amat diperlukan, tanpa nya seluruh negara akan terkesan, ini bukan masa terbaik untuk meneruskan agenda politik menjatuhkan mana mana pemimpin” kata Datuk Seri Liow. 
“MCA teguh di belakang tanpa berbelah bagi menyokong kepimpinan Perdana Menteri untuk menyelesaikan 2 masalah ini (meningkatkan ekonomi & kos sara hidup) dalam kadar segera”
Benar apa yang dikatakan oleh Liow..tindakan pelesit-pelesit ini yang mahukan DS Najib meletak jawatan melalui provokasi berbentuk ugutan ini tidak mengikuti demokrasi yang subur..jikalau mahu menukar PM..lakukanlah pada PRU 14..jika BN menang maka DS Najib pasti akan kekalkan kuasa...kecuali Pakatan pembangkang memerintah...di sini saja kita dapat lihat bagaimana pakatan pembangkang berjaya memanipulasi Tun...

Mereka sedar BN tetap mahukan Najib kecuali pakatan menang barulah PM baru akan dilantik...perkara ini tidak diketahui langsung oleh Mukris..dia boleh pula kata tujuan deklarasi hanya mahu desak Najib letak jawatan bukannya tukar BN...

Dalam krisis ini yang paling gembira ialah orang di bawah ni.mukanya bercahaya sejak kebelakangan ni...arios!!!
No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA