networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Sunday, May 8, 2016

BN Menang Besar #PRNSarawak & Perbandingan Kerusi PRN 10 vs PRN 11... Syabas #TeamAdnan!!!!


Kemenangan Barisan Nasional sudah dijangka awal lagi apabila rakyat Sarawak sendiri mengakui bahawa DAP tidak boleh pakai langsung apabila diberi kepercayaan pada PRU 2011 yang lalu..hasil protes dan hilang kepercayaan rakyat Sarawak terhadap DAP, 5 kerusi yang dimenangi mereka telah dirampas balik oleh Barisan Nasional..

Kemenagan BN dikubu kuat DAP bukanlah majoriti kecil tetapi agak besar...ini menunjukkan betapa rakyat Sarawak mula menunjukkan DAP jalan keluar daripada terus bermaharaja lela di negeri kenyalang ini..

Buktinya di bawah:

Batu Kawa (DAP 1,710, BN 3,314)
Dudong (DAP 3,762, BN 6,074)
Meradong (DAP 3,796, BN 4,893)
Piasau (DAP 2,009, BN 2,530)
Repok (DAP 2,327, BN 3,589)

Kita lihat perbandingan keputusan PRN Sarawak 2016 dan 2011..Dalam kemenangan bergaya BN, kita juga merasa kehilangan yang amat dasyat apabila tragedi yang menimpa kepimpinan Barisan Nasional yang meragut nyawa...sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah agar roh mangsa dicucuri rahmat...

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA