networkedblogs

Bersahabat..

LAGU CERITA KEBENARAN SEMPENA HARI LAHIR PM, NAJIB RAZAK

Friday, June 10, 2016

@KhairyKJ :Pelari Pecut Harapan Lebih Rela Jadi Jaguh Kampung Berbanding Kejohanan Olahraga Remaja Dunia ?


Kami mengikuti rapat perkembangan atlet lumba lari negara Khairul Hafiz Jantan dan Badrul Hisyam sejak kebelakangan ini..apa yang kami lihat kedua-dua atlet ini mempunyai potensi untuk pergi lebih jauh..

Usia kedua-dua pelari pecut ini muda lagi tetapi telah mencuri perhatian seluruh rakyat Malaysia apabila hampir memecahkan rekod pelari pecut negara suatu masa dahulu Watson Nyambek...namun belum ada rezeki apabila rekod Badrul di Brunei tidak diiktiraf oleh badan Olahraga...

Kami sedih..atlet yang disiapkan untuk pergi jauh tetapi hanya bermatlamat untuk jadi jaguh kampung Sukan Malaysia (SUKMA) sahaja..kami tidak kisah kedua-dua pelajar ini mahu berlatih bersama jurulatihnya Poad di Sekolah Sukan Tunku Mahkota Ismail..mereka lebih selesa dengan suasana di sana..itu soal lain...

Dengar cerita kedua-dua atlet harapan ini membuat keputusan untuk menyertai SUKMA di Sarawak Julai ini berbanding bertanding di Kejohanan Olahraga Remaha Dunia di Polan...mereka kena memilih salah satu kerana kedua-dua kejohanan dilangsungkan pada waktu yang sama...

Bagi kami SUKMA bukan pentas terbaik untuk kedua-dua atlet ini..masuk sure menang tapi tidak perlu dibanggakan dengan pencapaian SUKMA berbanding pengalaman yang bakal diperolehi bertanding di Kejohanan Remaja Dunia...

Kesatuan Olahraga Malaysia (KOM), Poad Jurulatih pun bersetuju dengan keputusan kedua-dua atlet ini..kami mengharapkan dalam masa terdekat ini akan ada keputusan yang positif supaya mereka berdua menyertai kejohanan Remaja Dunia...

Buat apa menang SUKMA yang hanya menawarkan Emas RM 5,000 tetapi sekadar jadi jaguh kampung...KJ selaku Menteri Belia dan Sukan perlu berjumpa dan take action mengenai perkara ini...

Mereka berdua mempunyai potensi besar dalam sukan ini!setakat SUKMA budak sekolah yabg baru nak gilap prestasi boleh la..

2 comments:

Anonymous said...

Dapat duit lebih utama. Pi poland dapat jalan makan angin je.

Anonymous said...

Tu lah dia orang Melayu....NO AMBITIONS!
Sayang sangat coach kampung sampai menolak tawaran coaching dengan peralatan canggih sebab sayang coach konon.
Akhirnya, atlete Melayu tak kemana. Balik2 cina macam chong wei, serani macam nicol david, Sarawakian macam Watson Nyambek. Baru2 ni yang lompat tinggi yang qualify ke Rio pun berbangsa India.

Saya sokong semua atlete Malaysia....cuma menyampah tengok Melayu2 yang diberi SEGALA SUPPORT DAN DORONGAN KERAJAAN tetapi masih bodoh lembab.Dapat gangsa je, syukor. Dapat perak je, syukor. NO DRIVE. Kalau bangsa lain, tak akan berpuas hati dan sentiasa berusaha ke peringkat seterusnya.

Sampai terpaksa bawak Morton Frost untuk menolong pemain2 badminton MELAYU muda naik. Kalau tidak, semua pemain mewakili Malaysia adalah cina! men, wonen, men's doubles, women's doubles, mixed doubles....semua cina yang dipilih oleh coach2 cina dan Melayu pro-cina!

Sampai bila kerajaan perlu dokong atlete2 Melayu kalau atlete2 itu sendiri MALAS dan tak bermotivasi untuk pergi jauh macam budak2 ni?

Saya bangga dan sayang Malaysia dan sentiasa menyokong pencapaian ahli2 sukan negara. Cuma akan lebih berbangga jika sesetenggah atlete yang berpotensi pergi jauh jangan selalu 'give up' separuh jalan!

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA