networkedblogs

Bersahabat..

LAGU CERITA KEBENARAN SEMPENA HARI LAHIR PM, NAJIB RAZAK

Thursday, June 16, 2016

Rafizi Pengecut!!Arah Macai Halang Datuk Rizal Hadiri PC Jet Rosmah...


Kahkahkah!!!
Jet peribadi Jet Airbus RM 2.56 juta untuk bawa Rosmah sorang ke Turki...
Banyak bagasi dibawa Rosmah...
Kahkahkah!!!

Macam2 malaun ni tuduh walhal ada banyak benda dia sembunyikan....dia tak cakap dalam tu ada 14 orang..dia tak cakap sewaan jet itu selama dua bulan..

Kahkahkah...

Dia hanya cakap seaa untuk 26 jam bagi menampakkan pembaziran...

Bila buat sidang media..Dato' Rizal Mansor nak bagi penjelasan sebenar..

Dia upah macai untuk halang Dato Rizal masuk..kalau ada telur kenapa upah macai?be gentlemanlah..kahkahkah!!!

Kalau dah sotong tu sotong jugak!

Jom belajar mengira. Katakan kadar yang disebut di bawah adalah kadar dry lease Airbus A319, iaitu RM2.56 juta/2 bulan, berapakah kadar tambang untuk seorang penumpang, sekiranya pesawat tersebut membawa 14 orang ke Instanbul yang mengambil masa 26 jam?

"Berdasarkan semakan kiraan mudah untuk pajakan sebuah pesawat model Airbus A319, ia ditetapkan standard mengikut kadar semasa pajakan kering iaitu daripada serendah AS$120,000 hingga AS$320,000 sebulan.

Usia jet A319 bernombor A6-CJE yang dipajak kerajaan Malaysia daripada firma pengeluar dan dihantar kepada pihak Emirates pada 29 September 2011 iaitu sudah pun lima tahun dengan kadar pajakan AS$200,000 sebulan.

Kebiasaannya bagi sebuah jet paling mahal dan terbaharu di pasaran, kadar pajakan kering selama dua bulan akan dikenakan caj kira-kira AS$640,000 atau RM2.56 juta. Anehnya, daripada mana Rafizi dapat congak RM86.4 juta?

Walhal dari segi fakta, jika anda ‘kaya’ mampu sewa pajakan kering pesawat gergasi terkini Airbus 380 sebanyak AS$2 juta (kira-kira RM8 juta) sebulan, angka RM86.4 juta itu setara lima buah Airbus A380 selama dua bulan.

Tohmahan Rafizi lagi konon Rosmah hanya menaiki jet itu selama 26 jam untuk pergi dan balik dari Turki baru-baru ini, sedangkan pesawat tersebut disewa dua bulan juga menimbulkan persoalan yang disorokkan oleh Rafizi."

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA