networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, July 15, 2016

"Duit Raya & Dedak" - MCA Desak Nga Kor Ming dan DAP Minta Maaf!!!


Tindakan pemimpin DAP, Nga Kor Ming yang menyamakan pemberian sumbangan duit raya dengan dedak telah mencetuskan kemarahan umat Islam seluruh negara..ia jelas satu bentuk penghinaan dan tidak langsung menjaga sensitiviti kaum lain...

Sebelum ini Pemuda UMNO Wilayah Perseketuan yang diketuai Saudara Razlan telah menghantar memorandum bantahan kepada DAP namun lain pula ceritanya dipihak DAP...DAP menganggap bangahan tersebut sebagai ancaman samseng untuk memburukkan imej DAP..

Tindakn DAP ini jelas menunjukkan mereka mengamalkan politik perkauman cauvanis..mereka bakar api perkauman..mereka pula menuduh pihak yang membantah sebagai samseng...biarpun Koming tidak mengaku dan mengatakan posting berkenaan bukan daripadanya tetapi kita mengetahui tindakan itu hanya sandiwara politik mereka...

Bagi kami tindakan koming ini hanya nak mengalihlan isu terhadap kes pebelian rumah Guan Eng...DAP jelas tidak matang dalam berpolitik...dalam pada itu, MCA yang juga seteru DAP menggesa Koming dan DAP meminta maaf kepada seluruh umat Islam atas penghinaan sedekah dikatakan dedak.,


Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai turut membidas sikap biadap Ahli Parlimen Taipinh itu..Liow menegaskan sebagai rakyat Malaysia yang berbilang kaum dan agama, sewajarnya semua pihak saling hormat menghormati sensitiviti keagamaan antara stu sama lain...

Jelas Liow amat kesal dengan tindakan Kor Ming yang secara jelas mempersendakan sambutan Hari Raya Aidilfitri yang disambut oleh semua umat Islam di negara ini..

Tindakan DAP ini amat bertentangan dengan falsafah MCA yang mana sebagai sebuah parti gabungan di dalam Barisan Nasional, sentiasa mengamalkan semangat 1 Malaysia sebagaimana yang diterapkan oleh Datuk Seri Mohd Najin..MCA saling mengamalkan sikap hormat menghormati antara satu sama lain..ianuandapat mengelakkan salah faham atau ketegangan kaum..

Liow dalam satu kenyataan mendesak agar Kor Ming dan mana-mana pemimoin DAP meminta maaf kepada kaum Melayu secara terbuka bagi mengelakkan salah faham dan ketegangan kaum...sokongan kepada DAP semakin berkurangan..DAP akan melakukan apa sahaja supaya keamanam sedia ada dapat digugat mereka..

1 comment:

Unknown said...

Salam para POKERMANIA....
Dalam Event Ulang Tahun Poker99.net situs poker online terbaik & terpercaya mengadakan
Hot Promo Poker99.net Edisi Ramadhan :
- Bonus Extra Deposit 10% ( Max 50Ribu )
- Dalam 1 hari bonus hanya di berikan 1 kali
- Maksimal bonus yang di berikan 50.000 / hari
- Pengambilan bonus harus di konfirmasi ke live chat terlebih dahulu
- Minimal turn over harus mencapai 3x dari nilai deposit anda
NB : jika ada terdapat unsur kecurangan maka bonus akan kami tarik kembali

Mari segera daftarkan diri anda dan nikmati bonus deposit nya setiap hari :)
LINK >>> http://poker99.co/

Jangan Lupa Memberitahukan Promo Menarik ini kepada Kerabat Anda.
Silakan hubungi kontak kami di :
WEB : http://poker99.net/
LINK ALTERNATIF : http://kartu99.net/
LIVECHAT : http://bit.ly/1TTxFqq / http://bit.ly/1WCbo4A
FB : http://bit.ly/1TP3NJ2
PiN BB : 5C0356AE
WA : +669 8314 500
YM : Poker99_cs1

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA