networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Thursday, July 7, 2016

@SPADChannel & Netizen Berang Tindakan Pemandu Teksi Guna Lorong Kecemasan!!!


Baru-baru ini, viral kisah kebiadaban pemandu-pemandu teksi yang menggunakan laluan kecemasan di Lebuhraya Elite yang mana dirakam oleh ambulan yang dalam perjalanan memberikan bantuan kepada mangsa kemalangan..

Hasil rakaman di bawah didapati semua kenderaan yang menggunakan lorong kecemasan ialah teksi..kami amat kesal dengan sikap pemandu teksi...mereka merasakana mereka jaguh dijalanan sehingga tidak takut langsung melakukan kesalahan..apakah mereka buta hati bahawa tindakan itu akan mengundang padah dan memberi kesusahan kepada orang lain?itu semua bukan dalam kotak pemkiran mereka..yang mereka tahu hanyalah tambang kena naikkan harga..pemandu uber dan grabcar kena hapuskan..

Tindakan beberapa pemandu teksi ini telah mencalarkan imej pemandu teksi seluruh negara..apa tidaknya..pemandu teksi yang kerap meroyan menuntut bermacam-macam daripada kerajaan tetapi sikap mereka seringkali melanggar undang-undang...bawah ini anda boleh saksikan sendiri video pemandu teksi menggunakan lorong kecemasan sehingga melambatkan usaha ambulan memberi bantuan kepada mangsa kemaangan...


Rata-rata masyarakat yang melihat tindakan pemandu teksi berkenaan berasa berang dengan kebiadapan mereka sehingga ada yang memberi cadangan supaya lesen PSV mereka ditarik balik..berikut kami kongsikan komentar netizen terhadap perangai buruk pemandu teksi..
Mengenai status pemandu teksi tersebut, pihak Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) akan bekerjasama dengan JPJ untuk mengenakan hukuman yang berat kepada pemandu-pemandu teksi tersebut..berikut kami kongsikan kenyataan media SPAD mengenai insiden tersebut..No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA