networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, August 19, 2016

DS @LiowTiongLai Lahir Rasa Dukacita Sikap Akhbar Tempatan Seperti Tidak Mengiktiraf Kejayaan Atlet Malaysia #Olimpik #Rio2016..


Sebentar tadi, seluruh rakyat Malaysia bergembira dengan kejayaan jaguh badminton no 1 dunia, Datuk Lee Chong Wei menewaskan musuh tradisi Lin Dan dalam pertarungan tiga set..Set pertama memihak kepada Lin Dan dengan kemenangan 21-15..selepas itu Chong Wee bangkit dengan menewaskan Lin Dan pada set ke-2 dan ke-3 dengan kemenangan 21-11 dan 22-20...

Jika ditakdirkan Datuk Lee Chong Wee kalah tadi, kami tetap berasa bangga apabila melihat usaha dan semangat juang Datuk Lee Chong Wee bertarung dalam perlawanan tadi..Perlawanan tadi ibarat pentas final..sungguh mendebarkan dengan masing-masing menunjukkan kemahiran individu dan kekuatan mental..

Lihatlah betapa bersemangatnya Lee Chong Wee tadi..bahkan semua pemain badminton negara kita menunjukkan usaha yang tidak pernah kira penat...namun ia tidak dapat dinilai dengan baik segelintir wartawan...mereka sanggup menggadaikan maruah diri dengan menulis tajuk untuk membangkitkan kemarahan rakyat..

Baru-baru ini akbar Kosmo dikecam netizen kerana mempersendakan kekalahan jaguh beregu campuran negara Peng Soon - Liu Ying yang telah kami tulis dalam artikel yang lalu (SINI)..

Pemimpin tempatan turut melahirkan rasa dukacita atas sikap wartawan Kosmo yang tidak profesional...Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai turut melahirkan rasa dukacita melihatkan tulisan wartawan Kosmo yang tidak profesional..


DS Liow berkata "pasangan beregu campuran telah berjuang di Sukan Olimpik tanpa sesiapa meramalkan mereka akan memenangi sebarang pingat. Mereka telah melakukan sesuatu yang diluar jangaan dan menghadapi pasukan lawan kedudukan teratas pada perlawanan akhir"

Dalam pada itu, DS Liow berkata MCA akan mempertimbangkan untuk memberi ganjaran kepada pasangan beregu campuran itu..Akhbar Kosmo telah kita ketahui mereka akan menulis tajuk berita yang sensasi untuk melariskan jualan tanpa mengira sensitiviti masyarakat...

Kami ingin mengingatkan Kosmo agar memilih penulis berita yang benar-benar beretika untuk menulis sebelum menjadi wartawan..Kami menharap agar KOSMO tidak menulis yang bukan-bukan tentang kemenengan Lee Chong Wee terhadap Lin Dan esok...Cukup-cukuplah jadi batu api...bertaubatla...

Jom kita berikan sokongan kepada beregu negara dalam misi menawan Emas pertama untuk negara!!!ChaiyoookkK! Tan Wee Keong dan Goh V Shen!!!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA