networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Thursday, August 18, 2016

Kosmo Dicemuh Keluar Berita Perkecil Peng Soon-Liu Dapat Pingat Perak #Rio2016


Wartawan Kosmo diherdik masyarakat kerana memperalatkan kemenangan beregu campuran negara kerana tumpas kepada pasangan Indonesia awal pagi tadi (Waktu Malaysia)..

Biarpun mendapat pingat Perak, seluruh rakyat Malaysia memuji semangat juang pasangan ini sehingga berjaya melangkah masuk ke peringkat Akhir Sukan Olimpik..ia amat membanggakan buat kontinjen negara apatah lagi selama ini beregu campuran kita tidak pernah mencapai tahap yang membanggakan seperti ini..

Tajuk utama Kosmo 'Peng Soon - Liu Ying hampakan jutaan rakyat Malaysia' menunjukkan betapa wartawan Kosmo langsung tidak mengetahui landskap sukan badminton..untuk pengetahuan wartawan Kosmo..Peng Soon dan Liu Ying telah berjaya menewaskan beregu nombor 6 dunia dari China ketika di Separuh Akhir...tetapi akur kepada beregu Indonesia yang menduduki ranking ketiga..

Bagi rakyat Malaysia ia adalah pencapaian terbaik buat sukan badminton negara..kejayaan memenangi pingat Perak itu telah mendapat penghargaan daripada YAB Perdana Menteri sendiri..


Jikalau hendak melariskan jualan usahlah Kosmo sanggup memalukan diri sendiri sehingga sanggup menjatuhkan usaha orang lain..untuk maklumat semua, pada 2014 Liu Ying telah membuat pembedahan pada kedua-dua lutut kerana kecederaan ligamen dan terpaksa menjalani pemulihan selama 11 bulan..sebaik sahaja pulih, Liu Ying menyertai semula rakan beregunya Peng Soon..

Kelayakan Olimpik bermula pada May 2015 dan pada ketika itu rankingnya 79..dalam masa setahun mereka telah berjaya menaikkan rangking kepada kedudukan terbaik sehingga hari ini ranking pasangan ini pada kedudukan ke-11..


Apa yang kosmo buat ini amat memalukan...sebagai sebuah akhbar tempatan mereka sepatutnya lebih peka sensitiviti semua sebelum mengeluarkan artikel...sama saja level Kosmo dengan orang yang mempertikaikan pemberian imbuhan Pandalela Rinong...dulu kami fikir akhbar Harakah dan Suara Keadilan sahaja hang teruk..sekarang Kosmo pun lebih kurang...aiyak!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA