networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, August 26, 2016

Pengguna LRT & Monorel Bakal Nikmati Diskaun 50% Yang Memulakan Perjalanan Jam 6-7 Pagi Bermula 16 September Ini!!!


YAB Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah mengumumkan pemberian diskaun kepada perkhidmatan Modorel, LRT Kelana Jaya dan LRT Seri Petaling & Ampang bagi pengguna yang menggunakan perkhidmatan tersebut pada lingkungan jam 6.00 hingga 7.00 pagi bermula 16 September ini...

Langkah ini mampu mengurangkan kesesakan di stesen LRT dan Monorel pada waktu puncak..disamping dapat mengurangkan kesesakan ia turut mampu menjimatkan kos perbelanjaan pengguna ke tempat kerja setiap hari..

Zaman sekarang sudah berubah..jika dahulu kita menggunakan kenderaan awam LRT dan Monorel untuk mengelakkan kesesakana trafik di jalan raya dan menjimatkan masa..tetapi kini kita perlu bersaing untuk pergi kerja awal untuk menjimatkan perbelanjaan..dalam pada itu kualiti kerja pengguna turut bertambah ekoran ramai yang akan mengubah gaya hidup pergi kerja awal..sampai awal ke tempat kerja boleh pergi sarapan dahulu..bila masuk sahaja kerja tidaklah nanti nak mengular waktu kerja cari sarapan..

Pengumuman tersebut dibuat ketika YAB PM melancarkan pembinaan LRT 3 baru-baru ini. Projek LRT 3 ini melibatkan jajaran sepanjang 37 KM dan menyediakan kemudahan penumpang di Klang, Shah dan Petaling Jaya yang mana akan memberi manfaat kepada kira-kira dua juta pengguna..Projek ini dijangka akan bermula pada tahun depan (2017) dan dijangka siap pada 2020 yang mana dikendalikan oleh Prasarana..

Mengenai pemberian diskaun 50 % untuk LRT dan Monorel Najib berkata "Dala menghargai dan memberi sokongan kepada pengguna yang berulang-alik ke tempat kerja menggunakan jaringan LRT dan Monorel. Saya dengan sukacitanya mengumumkan bahawa penumpang ke rangkaian LRT dan Monorel Rapid KL akan diberi diskaun 50 peratus antara jam 6 pagi hingga 7 pagi"

Langkah pemberian diskaun ini dijangka memberi manfaat kepada kira-kira 500,000 penumpang yang menggunakan perkhidmatan in setiap hari..ini menunjukka betapa kerajaan amat prihatin kepada pengguna yang menggunakan pengangkutan awam setiap hari...

Kerajaan akan melakukan apa sahaja usaha bagi meningkatkan kualiti pengangkutan di negara kita..

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA