networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, September 27, 2016

Asal Usus Logo UMNO Yang Perlu Semua Tahu!!!


Masih segar dalam ingatanku. Salah seorang pencipta logo UMNO pernah berpesan, beliau dalam nada sayu dan sebak memberitahu;

"Anak, ramai orang bertanya kenapa UMNO itu parti keramat. UMNO dilahirkan dengan penuh keberkatan. Ia tidak lahir dari sifat kebencian, kecewa dan marah terhadap penjajah. Ia lahir dari kesedaran dan hidayah dari Allah.

"Ingatlah, pemimpin itu datang dan pergi. Jadi janganlah mengagungkan pemimpin dan jauhilah sifat taksub kerana ia bisa membunuh wadah perjuangan. 

"Berpeganglah kepada ajaran Al-Quran dan As-Sunnah. Kerana di situ ada jaminan UMNO tidak akan tumbang hingga hari khiamat.

Orang yang dimaksudkan telah pun meninggal dunia. Semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Al-Fatihah...

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA