networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, September 17, 2016

Penghina Pemergian Tuan Guru Haron Din Harus Meminta Maaf...


Alhamdulillah...jenazah Datuk Dr Haron Din telah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Five Pillars Farm Livermore, California Amerika Syarikat jam 8.57 pagi tadi waktu Malaysia..

Pengebumian ulama tersohor itu di sana adalah atas permintaan allahyarham sendiri dan mengikut islam ia disunatkan dikebumi ke kawasan kematian..

Namun yang menyedihkan kami ialah ramai pihak menganggap kematian Almarhum ini sebagai bahan jenaka dan hinaan kerana membuat rawatan di USA sedangkan baginda mempunya pusat rawatan Islam...

Kami sungguh hairan mengapa kerana perbedaan politik sanggup menghina kematian sebegini rupa..jikalau marah kerana PAS membuat keputusan tidak bersekongkol dengan DAP dan Pakatan janganlah sampai dihina sebegini rupa..

Almarhum yang kita kenali amat tegas mempertahankan kalimah ALLAH SWT dan perjuangan demi Islam...

Kami menyeru kepada penghina kematian Haron Din agar tampil memohon maaf aecara terbuka..penghinaan ini bukan sahaja melukakan hati ahli keluarga tetapi seluruh umat Islam di Malaysia...

Biarpun Almahum berbeza fahaman politik dengan kami yang menyokong penuh UMNO tetapi hal kematian ini tidak perlulah dijadikan bahan sandiwara..

DAP dan penghinaan kematian unat Islam bukan perkra baru..sebelum ini pemimpin DAP ada mengutuk kematian pejuang negara yang mempertahankan negara di Lahad Datu...

Kita perlu perangi DAP yang secara jelas anti kepada perjuangan Islam...lihatlah screen shoot di bawah ini..kami sedih melihat ulama dihina sebegini rupa...
No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA