networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Sunday, September 18, 2016

Presiden MCA Gesa Jeff Ooi Mohon Maaf Kepada Keluarga TG Haron Din - @LiowTiongLai


Tindakan Jeff Ooi menyindir pemergian Tuan Guru Haron Din terus dikecap banyak pihak..terkini Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai mendesak Jeff Ooi membuat permohonan maaf kepada keluarga Allahyarham atas tindakan tidak sensitif wakil rakyat DAP itu..

Ini berikutan tweet oleh Jeff Ooi tentang kematian "Adios Harun Din, Let there be peace"..kenyataan Jeff Ooi ini mendapat perhatian seluruh rakyat Malaysia yang sedang meratapi pemergian insan istimewa ini...

Liow menjelaskan "kita rasa kesal mengenai perkara ini kerana pihak mereka tidak sensitif kerana ini satu kehipangan tokoh negara. Walaupun kita berbeza pendapat dari segi politik, tetapi kita tidak perlulah menjadikan ia bahan untuk mempolitikkan lagi"

Ketika netizen berang dengan Jeff Ooi..dia selumber sahaja menafikan tweet itu bukan darinya..menurut Jeff Ooi tweet berkenaan telah diedit oleh BN untuk memburukkannya..siap boleh cabar kita lagi suruh cek tweet2 dia sebelum ini..bagi kami ini alasan mudah orang seperti Jeff Ooi untuk lari daripada kesalahan...nak cari sampai kesudah pun tiada sebab dia dah deleted...

Bagi kami eloklah Jeff Ooi minta maaf..semakin banyak dia membelit semakin banyak perkara akan terbongkar...Lim Guan Eng sendiri telah mengeluarkan kenyataan kesal atas tindakan Jeff Ooi...ini menunjukkan secara tak langsung Guan Eng mengesahkan tweet itu benar..

Dalam tweet berkenaan dia ada reply komen takkanlah itu bukan dia..mudah saja jadi pemimpin DAP..tak ada otak tak apa..yang penting popular biarpun dengan cara yang keji...

Berbalik kepada gesaan Liow Tiong Lai, beliau berkata pemergian TG Haron Din merupakan satu kerugian besar..

"Saya rasa pemahaman atau semangat perpaduan yang kental antara kita penting kerana kita perlu sensitif kepada pandangan atau budaya kaum masing-masing. Kita tahu bahawa budaya Islam, budaya Melayu, memang apabila mereka meninggal, mereka perlu dikebumi secepat mungkin, tidak seperti kaum Cina yang boleh ambil masa lama."

Liow menegaskan bahawa semua masyarakat perlu sensitif terhadap pandangan sesuatu kaum..

Nasihat kami, mengapa perlu menafikan dan lari kemudian menyalahkan BN yang sengaja mereka cerita..Guan Eng sudah mengakui kenyataan itu wujud masih lagi nak lari ka Jeff Ooi..

Salah ka mengaku Jeff Ooi yang kau tu dah tersalah kutuk..kemudian kau dah deleted...mengapa perlu tuduh BN pula..agaknya memang level pemimpin DAP...tak cerdih tak pa yang penting pandai pusing!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA