networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Thursday, October 20, 2016

Apalah Dosa Minyak Masak..Dituduh Naik Harga..


Sejak beberapa hari ini, hangat dimedia sosial mengatakan kerajaan bakal menaikkan harga minyak masak..kononnya kerajaan akan melupuskan subsidi..

Sebenarnya isu ini hanyalah fitnah dan rekaan simunafik yang mahu meraih sokongan politik demi menyalahkan kerajaan Barisan Nasional..

Hari ini KPDNKK menafikan fitnah tentang kenaikan harga minyak..isunya hanyalah berkenaan KPDNKK mahu pastikan subsidi diberi kepada pengguna dan ianya tidak disalahguna untuk tujuan eksport..

Bayangkan pengguna menggunakan 45,000 metrik tan tetapi kerajaan membayar untuk 85,000 metrik tan sebulan..ini menyebabkan kerugian kepada kerajaan..kemana perginya 40,000 metrik tan lagi??

Orang Malaysia susah betul nak faham..lain dimaksudkan lain pula difahami...

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA