networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Sunday, November 13, 2016

DAP Semakin Mereput..Realiti Yang Cuba Disembunyikan!!!


Mereput..itulah perkataan yang sesuai dilabelkan buat parti kauvanis DAP yang kini mengalami krisis kepercayaan para pengundi..apa yang dilakukan pemimpin DAP ketika ini adalah menyerang Datuk Seri Najib dengan harapan sokongan akan kembali kepada mereka..dilubuk perjuangan DAP, ada perkara yang cuba disembunyikan oleh mereka iaitu krisis dalaman parti..keduanya krisis kebersamaan dalam anggota pakatan, krisis kehilangan kepercayaan sekutu PAS dan krisis moral pemimpin mereka...

Perkara ini antara yang menjadi intipati Timbalan Presiden MCA, Datuk Seri Ir Dr Wee Ka Siong ketika berucap di Mesyuarat Agung Tahunan Pemuda MCA 2016..apa yang dapat dirumuskan dari ucapan Dr Wee, beliau menceritakan bagaimana sejarah MCA yang panjang telah membawa kepada kemerdekaan negara kita..usaha dan perjuangan Tun Tan Cheng Lok yang bersatu dengan parti UMNO dan MIC telah berjaya memerdekakan negara..

Kes skandal banglo Guan Eng yangs membeli rumah di bawah paras harga pasaran telah mencacatkan kepercayaan rakyat yang menyanjung parti tersebut..DAP semacam cuba melarikan diri dari mendepani isu ini secara berani..Kutipan derma Tin Milo DAP ketika ini hanya suam-suam kuku..ia terbukti apabila DAP menjalankan kutipan untuk majlis DAP peringkat negeri..menurut Wee, jumlah kutipan hanya sekitar RM 20,000 sahaja...ia angka yang sedikit untuk DAP...

Pada pilihan raya negeri Sarawak yang lalu, ia merupakan tamparan hebat buat DAP apabila gagal menambah kerusi di Sarawak..lebih mengecewakan lagi banyak kerusi mereka telah dirampas..kehancuran DAP di Sarawak bermula sejak kempen lagi..DAP dan PKR seperti anjing dengan kucing..kedua-dua parti ini memutuskan untuk bertanding sesama sendiri..hasilnya DAP yang menuduh PKR cuba merampas kerusi mereka. Apa yang berlaku, keputusan pertembungan sesama sendiri menyaksikan PKR lebih dominan daripada DAP..

Biarpun jumlah pemimpin DAP lebih ramai tetapi mereka kini semakin disisihkan dalam banyak perkara...baik dari segi membuat keputusan mahupun memimpin..contoh mudah apabila Tun M lebih berkuasa dalam pakatan harapan biarpun DAP yang lebih dominasi berbanding parti Bersatu..

DAP hanyalah sebuah parti rasis dan ia diungkapkan sendiri oleh Tun suatu ketika dahulu...kami mengharapkan selepas Mesyuarat Agung Tahunan MCA 2016, parti itu akan lebih bertenaga untuk mempercepatkan proses pereputan DAP!!!pangundi DAP hanya pengundi rasis...jika tidak masakan calon yang tidak fasih berbahasa Melayu boleh dipilih sebagai pemimpin DAP mewakili parlimen,,ia amat memalukan..tapi mereka tidak kisah..janji boleh menang!!!

Pemimpin gagal selesaikan masalah banjir dan korupsi sekalipun masih disanjung...


No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA