networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, November 21, 2016

Pembinaan SJKC, Pemimpin DAP Dapat Malu Besar!!!


DAP seharusnya malu kepada diri sendiri apabila mereka hanya menerapkan politik kebencian dengan mengheret orang Cina kejalanan berbanding MCA yang sentiasa peka kepada isu pendidikan masyarakat Cina..

Masyarakat Cina lebih nampak perjuangan DAp kerana mereka lebih mudah terpengaruh dengan penerapan nilai subversif yang di bawa DAP..dalam mereka tidak sedar kebajikan kaum Cina sentiasa diperlihara dan diperjuangkan MCA dalam hal berkaitan pendidikan...sebab itulah di Sarawak DAP kalah teruk..kerjanya tiada..mengutuk orang lain saja tau..

Generasi masa depan Cina bakal rosak jika jiwa kebencian ini diterapkan oleh pemimpin DAP..cara politik sebegini amat bahaya kerana ia memungkinkan tercetus semula tragedi hitam 13 Mei jikalau tiada pemantauan rapi pihak berkuasa..

DAP tidak sedar akan bahayanya cara politik mereka kerana yang lebih utama mereka lebih taksub dengan sokongan politik..apabila pemimpin DAP bercakap mengenai pendidikan SJKC..ia ternyata menampak betapa hinanya martabat DAP yang langsung tidak mengikuti perkembangan pembinaan sekolah-sekolah jenis kebangsaan Cina..

Ia tercetus apabila pemimpin DAP cauvanis, Teo yang cuba mentertawakan usaha MCA memartabatkan sekolah cina...Teo memperlekehkan MCA gagal kerana tidak mampu menyediakan sekolah untuk kaum cina secukupnya..beginilah cara politik cauvanis..mereka tidak sedar yang mereka langsung tiada usaha memartabatkan pendidikan anak-anak cina..ada hati hendak mempertikai usaha orang lain...

Soalan taraf longkanh pemimpin DAP ini telah di 'smash' secukupnya oleh Timbelan Presiden MCA, Datuk Seri Wee Ka Siong..menurut Wee, MCA lebih berjaya berbanding DAP kerana telah berjaya membina banyak sekolah baru Cina..kami hendak tanya, apa sumbangan DAP kepada pendidikan anak-anak Cina?jawapannya hanyalah pendidikan jalanan yang merosakkan nilai moral!

Kita lihat apa yang telah diusahakan oleh MCA menurut DS Wee..

Antara 1999-2016, sejumlah 17 buah sekolah baru Cina telah diluluskan dimana 16 darinya telah beroperasi..Teo terus dimalukan apabila mempertikaikan kononnya MCA gagal menyediakan sekolah secukupnya..

Ia bingkas dinafikan Wee yang mana angka terkini ialah 1,298..jumlah ini tidak termasuk SJKC Kajang Utama yang akan mula beroperasi tahun depan..setakat 1999 hingga 2016, MCA telah membantu dan membina 104 buah sekolah..

Inilah cara pemimpin DAP berpolitik..mereka tidak pandai mentadbir..yang mereka tahu mencari salah orang dan hanya pandai main politik kotor bersih yang meracuni fikiran rakyat untuk berhimpun dijalanan...

Permainan politik keparat inipun masih ramai yang tidak sedar..nanti bila dah kantoi kebodohan mereka akan kata itu duit rakyat..kita lihat apa yang berlaku di Penang dan Selangor..apa sumbangan Dap kepada masyarakat?takkan hanya banjir sahaja?sebelum nak pertikai orang lain ukur baju sendiri dulu!!!

1 comment:

Rozi Harun said...

bagi contoh sikit..malu besar yg mcm mana?

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA