networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Thursday, December 22, 2016

Sampai Bila Rakyat Selangor Perlu Hadapi Masalah Air?Rakyat Selangor Perlu Salahkan Kerajaan Pakatan!!!


Ramai memperlekehkan tindakan Dato' Jamal yang berkemban ke Pejabat MB untuk menumpang mandi..sebenarnya kami menyokong tindakan Dato Jamal sebagai tanda protes terhadap kegagalan kerajaan negeri menangani masalah air sejak mentadbir Selangor...

Korang mesti kata ini konspirasi UMNO..sebenarnya isu ini bukan baru..ia sudah lama ketika zaman Khalid Ibrahim jadi MB lagi..masalah air ini turut gagal ditangani oleh kerajaan Azmin..

Dulu masa nak menang PRU Pakatan berjanji akan beri air percuma..sebenarnya itu hanyalah gula-gula nak menagih undi..kerajaan pakatan Selangor menggunakan Isu air ini untuk menagih simpati politik..rakyat menjadi mangsa dengan permainan politik pembangkang...

Dulu lagi kerajaan pusat dah kata Selangor bakal hadapi krisis air kerana pertambahan penduduk..sebagai langlah mengatasi kerajaan BN cadang untuk membina loji Langat 2 sebagai alternatif bekalan tambahan untuk rakyat Selangor..tetapi apa yang dilakukan kerajaan negeri ketika itu ia menolak bulat-bulat cadangan itu dengan alasan itu hanya pembaziran..kerajaan Selangor bertegas mahu menstruktur semula konsesi air Selangor sebagai alasan penyelesaian..mereka terus bermain sandiwara politik air..bila bekalan air terputus mereka tuduh konspirasi UMNO...

Namun begitu,isu ini belum selesai sehingga..berbagai masalah air berlaku..rakyat Selangor terus dihadap dengan malapetala besar ketiadaan air..loji2 rawatan air dipaksa mengepam air sedangkan generator tidak mampu..sehinggalah rosak...bila rosak..bekalan air akan terputus untuk memberi laluan kerja-kerja membaiki generator..

Dipendekkan cerita..isu terbaru Selangor tiada air 6 hari bukan berpunca daripada TNB semata-mata..TNB tidak harus dipersalahkan...TNB menjalankan penyelenggaraan di Pencawang Masuk Utama Bukit Dabong..

Isu pokoknya ialah kegagalan kerajaan negeri menyediakan generator untuk tampung loji yang terkesan akibat ketiadaan bekalan elektrik..jika generator ada dan berfungsi dengan baik..penyelenggaran TNB ini tidak akan menjejaskan air di Selangor..

Permasalah ini bukam berpunca daripada Dato Jamal..tetapi kegagalan kerajaan negeri..kami nasihatkan artis bernama Siti Nurhaliza dan Faizal Tahir..jangan tengok gimik..tetapi menyelami masalah dan punca sebenar...kalau kami nak cari salah anda boleh sahaja..jangan nak cari popularii murahan!!!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA