networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, January 9, 2017

DAP - Agenda Demokrasi Yang Dibakul Sampahkan..


Demokrasi Action Parti (DAP) hanyalah sekadar nama yang kononnya memperjuangkan hak demokrasi sama-rata..pada hemat kami demokrasi pada DAP hanyalah mahu merampas kuasa ketuanan Melayu yang mana mahu memperjuangkan prinsip Malaysian Malaysia..itu sahaja..

Namun dalam organisasi DAP sendiri mereka tidak mengamalkan demokrasi yang subur..mereka sebenarnya mengamalkan prinsip ala republik iaitu lebih selesa menggunakan jawatan Penasihat Agung Parti..jawatan itu disandang Lim Kit Siang sejak 1966 lagi..

Kit Siang acap kali mendesak perdana Menteri berundur tetapi dia masih kekal pada jawatan..ketika Mahathir menjadi PM pun dia yang ketika itu ketua pembangkang tidak berganjak mendesak Mahathir meletak jawatan...dari Mahathir berjawatan, pencen dan kini gila jawatan Kit Siang masih lagi di kerusi empuknya sebagai Penasihat Agung..

Pemilihan DAP penuh dengan manipulasi...tidak hairanlah DAP dilabel parti Sendirian Berhad oleh Presiden MCA, DS Liow Tiong Lai..kami dapat rasa sendiri berapa pembohongnya Kit Siang..selepas memenangi Gelang Patah...Parlimen ini seperti kehilangan pemimpin..Kit Siang seperti tidak wujud..kerajaan BN Johor yang banyak memberi pembangunan di kawasan Gelang Patah..nak harapkan Kit Siang melingkuplah jawapnya..

Menurut Liow "Lari dari kawasan ke kawasan lain memang cara dia Kit Siang untuk mengelak daripada tanggjngjawab. Dari Melaka ke Ipoh kemudian ke Johor..Rakyat sudah lihat siapa Kit Siang yang sebenar dan saya juga sifatkan DAP tiada prinsip. Kita sendiri maklum bahawa DAP umpama parti Lim dan anak-anak Sdn Bhd"

Kami bandingkan dengan apa yang berlaku dalam MCA, sejak tempoh penubuhan DAP, MCA telah bertukar Presiden sebanyak 10 orang tetapi DAP pula hanya dikuasai dinasti Kit Siang dan mendiang Karpal..

Benar..DAP mempunya pemilihan CEC tetapi ianya tidak telus..pasti ada sahaja isu bila CEC dilaksanakan perwakilan DAP seperti takut untuk mencabar kedudukan Kit Siang...tak percaya kita tunggu CEC DAP seterusnya..

Kami hairan manusia tak guna seperti Kit Siang ini pun masih lagi mendapat sokongan..jika beginilah pemikiran penyokong DAP kami simpulkan jika letakkan haiwan yang bertanding bawah DAP sekalipun pasti macai akan mengundi..betapa ceteknya pemikiran masyarakat DAP..

Jika tidak masakan MP Bakri yang tak fasih berbahasa Melayu boleh menang..ini semua kerana sifat rasis dan kauvanis..mereka akan undi siapa sahaja pemimpin DAP walaupun pemimpin itu kurap dan kayap!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA