networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, January 20, 2017

Kedah Dipaksa Kerja Keras Sebelum Menang Penentuan Penalti Piala Sumbangsih...


Kedah diasak Johor sehingga ke pentuan penalti sebelum mampu menang tipis sepakan penalti 5-4 dalam merebut piala sumbangsih..

Corak permainan bertenaga pada masa pertama pasukan JDT membuatkan Kedah terpaksa bermain bertahan pada awal masa pertama..ada ketika jentera pertahanan Kedah buntu untuk menghalang asakan pihak JDT..

Dominasi JDT terencat apabila pemain pertahanan S Kunanlan dilayangkan kad Merah..namun begitu biarpun Kedah berkelebihan seorang pemain tetapi jentera serangan Kedah masih buntu untuk mencipta banyak gol..

Kedah akhirnya mendapat gol penyamaan hasil sepakan Badrol Bakhtiar yang terkena tiang kanan gol sebelum bola menerjah masuk gawang...

Selepas itu Kedah terus buntu apabila jentera pertahanan Johor beraksi mantap..perlawanan diheret ke penentuan penalti..

Nasib tidak menyebelahi Johor..Kedah dinobatkan juara..Allah SWT menangguhkan kejayaan JDT malam ini..tahbiah Kedah..

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA