networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Wednesday, January 18, 2017

Saman AES Membebankan Rakyat..Bagaimana Pula Saman Parking Lim Guan Eng?Singapura Pun Ada AES!!!


Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dalam satu kenyataan telah melarang pemasangan sistem kamera AES dinegerinya atas alasan tidak mahu rakyat terbeban dengan pembayaran saman ekor..menurut kenyataan tersebut, Guan Eng menuduh kemalangan berlaku kerana Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai tidak buat kerja..

Dalam bahasa mudahnya, kemalangan berlaku kerana DS Liow tidak buat kerja..ini kenyataan paling lucu dibuat oleh pemilik banglo tanpa kolam renang..

Baiklah..sejujurnya Guan Eng perlu letak jawatan kerana kenyataannya tidak melambangkam ciri-ciri pemimpin berkalibel...sebolehnya semua kesalahan hendak diletakkan di bahu orang lain...

Pemasangan AES, Lim kata membebankan rakyat kerana perlu membayar saman...jika ini firasatnya kami ingat bertanya mengapa masih diteruskan saman parking yang dikenakan oleh PBT di Pulau Pinang..mengapa tidak dihapuskan jika benar saman membebankan rakyat..


Sebenarnya Guan Eng perlu mencontohi negara pujaan DAP, Singapura dalam bab AES...di Singapura mereka ada AES dikawasan berikut :

Speed camera Listing 
Speed Cameras in Bukit Batok 
Speed Cameras in Bukit Panjang
Speed Cameras in Bukit Timah 
Speed Cameras in Dempsey Rd 
Speed Cameras in Dover 
Speed Cameras in Fort Road 
Speed Cameras in Jurong West 
Speed Cameras in Toa Payoh 
Speed Cameras in Yishun 
AYE, near North Buona Vista Road
CTE, near Braddell

Lihat bagaimana rakyat Singapura berdisiplin..mereka sangat mematuhi peraturan yang ada di Singapore...tetapi di Malaysia kita hendak tingkatkan keselamatan pengguna jalan raya AES, manusia seperti Guan Eng ini kata membebankan rakyat..rakyat mcam mana yang dikatakan terbebeban?adakah kerana rakyat yang memandu laju itu wajar dibela?

Semua benda yang kerajaan buat ada saja tak kena..PAP di Singapura beruntung kerana tiada pemimpin seperti Guan Eng...satu soalan kami nak tanya Guan eng..adakah kematian melibatkan Mendiang Karpal Sigh itu juga berpunca daripada Menteri tak buat kerja???

Khas buat Guan Eng..daripada anda menuduh Liow tidak buat kerja baik anda fikir bagaimana nak kuragkan kematian di Penang...

Ini statistik kematian melibatkan kemalangan 2006-2015

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA