networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Wednesday, January 11, 2017

Wartawan Malaysiakini Serlahkan Kebodohan Fenomena @FaizSubri131.


Fenomena Faiz Subri menjadi bual bicara dunia apabila sepakan ala banana mendapat undian tertinggi dalam anugerah Puscas lewat pagi semalam..

Seluruh dunia memuji sepakan tersebut yang unik..ramai pemain antarabangsa memujinya.tetapi lain pila ceritanya sebuah akhbar lidah rasmi pembangkang yang kerap mengutuk kerajaan Malaysiakini...

Malaysiakini mengeluarkan 2 cerita jelik tentang Faiz Subri..pertama cubaan memperlekehkan bahasa Inggeris Faiz Subri yang tidak lancar..pada kami itu bukan masalah..ramai sahaja pemain antarabangsa yang tidak pandai berbahasa inggeris..ada yang guna bahasa Spain..France..Itali..German..Jepun..

Pada kami adatlah tak lancar berbahasa inggeris..sebab bukan bahasa rasmi negara kita..itu bukan isunya..yang akan jadi isu apabila ada rakyat Malaysia yang tak pandai berbahasa Melayu..ini kerana Bahasa Melayu merupakan bahasa Kebanhsaan yang terkandung dalam perlembagaan..


Kebodohan kedua pula bila wartawan mereka menulis cerita faiz tak tolak tawaran di eropah..hello liga kita tahap mcmana..Rangking negara kira tidak mengizinkan mana2 pemain bermain diliga eropah yang mana terkemuka dunia dimana tempah seluruh pemain dunia berkumpul...

Janganlah nak tunjukkan kebodohan..simpan sikit..malu dek orang oi., 

2 comments:

Anonymous said...

Hairan pulak bila pemain2 cinapek lelaki, wanita, bergu badminton BERTERABUR bahasa Inggeris, takde pulak puak2 kapir laknat nak memberi komen.
Cinapek keparat badminton lagi teruk...bahasa Inggeris ke laut, bahasa kebangsaan pun hancus. Hanya pandai chong cheng chong cheng macam sial!Ko main untuk negara mana? Hongkong? Taiwan? China?pptttuuuiihh!

FUCK YOU, MALAYSIAKINI ejen kapir yahudi!
Mendengki dgn kejayaan orang Melayu!

shameel Iskandar said...

Wartawan Malaysiakini mmg bodoh

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA