networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Wednesday, February 22, 2017

MCA KESAL DAP TIDAK HIRAUKAN SENSITIVITI PESAKIT HOSPITAL.. #DAPEXIT!!


Kerajaan DAP Pulau Pinang ditempelak apabila tetap menganjurkan Fiesta Belon Udara Panas P. Pinang di padang Polo 4 & 5 Februari lalu..masalahnya bukan karnival itu tetapi lokasinya dihadapan Hopital Pulau Pinang telah menyukarkan kenderaan hospital dan ahli keluarga pesakit untuk menziarahi keluarga mereka..

Inilah sikap bongkak DAP..MCA telah menghantar memorandum bantahan pada hujung bulan Januari tetapi langsung tiada jawapan dan tidak peka langsung dengan sensitiviti keluarga pesakit..

Laluan dihadapan hospital tersebut sesak teruk sehinggakan menghalang laluan keluarga untuk menghantar pesakit selama 20 minit..


Pengerusi Biro Aduan Pemuda MCA negeri, Ooi Teik Liang menyuarakan kekecewaan kerana kerajaan Lim Guan Eng tidak menghiraukan cadangan MCA untuk menukar lokasi yang sesuai..

Menurut Ooi, MCA negeri telah menerima 9 aduan daripada ahli keluarga pesakit yang terperangkap dalam kesesakan teruk selama 20 minit...

Menurut Ooi selain kesesakan, penganjuran aktiviti tersebut telah menimbulkan suasana bising yang mengganggu ketenteraman pesakit..

Memang penganjur ada menyediakan parkir tetapi tidak cukup sehiggakan kenderaan diletak tanpa mengikut undang-undang..

Kerajaan DAP langsung tidak peka yang penganjuran tersebut telah menyusahkan ramai orang yang mahu ke hospital..tamabahan pula lokasi padang polo itu merupakan tempat helikopter menghantar pesakit kecemasan ke Hospital Pulau Pinang..nasib baik tiada kejadian emergency berlaku..jika tidak pasti ia menambahkan lagi masalah kepada pesakit..

Kita dapat lihat kerajaan DAP tidak menghiraukan gesaan orang awam...ini amat mengecewakan..sepatutnya lokasi perlu ditukar untuk tahun depan..kita tak mahu perkara buruk berlaku baru hendak bertindak...

Masa nak dapat undi bukan main lagi bantu pesakit..bila dah berkuasa langsung tak sensitiviti..kami percaya nak PRU nanti wayang drama pemimpin DAP bersama pesakit akan tular di media sosial seolah-olah mereka kerajaan yang prihatin..

Pemimpin DAP ramai yang sudah menyampah dengan kepimpinan DAP pusat..rakyat bila lagi??buktikan pada PRU nanti.. #DAPEXIT

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA