networkedblogs

Bersahabat..

BUAL BICARA #UMNO71 BERSAMA TAN SRI ANNUAR MUSA

Friday, February 3, 2017

Syukur.. @NajibRazak Diiktiraf Pemimpin Islam Berpengaruh Nombor 2..Bukan Pembela Rumah Maksiat..


Macai pakatoon haram pasti meluat dapat tahu yang PM kita berada dikedudukan nombor 2 dunia yang paling berpengaruh..

Pemimpin yang diagungkan pakatan Jokowi pn ditempat kelapan..Yusof Qaradawi pula berada di kedudukan kesembilan..

Apapun hinaan yang dibuat langau pakatan..Najib tetap teruskan perjuangannya membela rakyat Malaysia..syabas PM!!jika tidak masakan dapat pengiktirafan nombor 2 pemimpin Islam paling berpengaruh..ingat berpengaruh ok bukannya makan rasuah macam pemimpin disebuah negeri membeli rumah..dan bukannya pembela rumah maksiat!!!

10 Pemimpin Islam Paling Berpengaruh..PM kita nombor 2

1) Presiden Turki, Tayyip Erdogan
2) Perdana Menteri Malaysia, DS Najib Razak
3) Raja Arab, Raja Salman Bin Abdulaziz
4) SU Agung Pertubuhan OIC, Dr Yousef Ahmad
5) Perdana Menteri Palestin, Ismail Haniyeh
6) Sultan Brunei, Sultan Hj Hassanal Bolkiah
7) Raja Jordan, Raja Abdullah II
8) Presiden Indonesi, Jokowi
9) Presiden Persatuan Ilmuan Islam Antarabangsa, Sheikh Yusuf Qaradawi
10) Mantan Pangliman Angkatan Bersenjata Mesir, Abdel Fattah Saeed

6 comments:

Ted Manoff said...

Badan mana yg iktiraf kan tu?

Anonymous said...

KAHKAHKAHKAHKAH
KAHKAHKAHKAHKAHKAH

Guling-guling aku gelak tadi. Kebetulannya je pun nampak penyebaran puak-puak neh. Kes nak siasat betul ke pemimpin DAP cadang solat Jumaat diadakan pada hari ahad. Puak-puak neh tengah bising isu tu time godek-godek info nampak dorang sebarkan link blog dan video yang mengatakan Najib telah mendapat pengiktirafan sebagai PEMIMPIN MUSLIM PALING BERPENGARUH DI DUNIA. NAJIB BERADA DI POSISI NO DUA KOT.

Aku macam, seriously, Najib? Pengaruh apekemendanya kau? Yang aku tahu satu dunia kenal Malaysia dan piem Malaysia sebab skandal 1MDB. Maksudnya, kot-kot sapa yang tak kenal bumi Malaysia neh kat ceruk mana, kau sebut je la 1MDB. Sah-sah dia ingat. Atau kau sebut MH370. Seriyus. Aku cakap cukup dua isu neh. Satu dunia buka mata kenal negara kau. MH370 takpe la. Bukan kita kecam kerajaan. Ia tragedi. Nahas. Kedukaan.

Tapi 1MDB? Ye, ye negara lain pun bersepah skandal korup kan? So, nak bangga eh? Maksud aku, alangkah bagusnya kalau Malaysia dikenali kerana kecemerlangannya bukan kerana isu-isu bangang macam 1MDB tu. Takpe abaikan. Bukan nak mengumpat isu 1MDB pun.

Then aku godek-godek la blog post dorang. Khusyuk aku baca. Dorang buat versi English dan versi Melayu. Video pun ada. Tapi sumber pengiktirafan tu takde. Sapa yang iktirafkan Najib kat posisi nombor dua neh? Siapa? Takan nak kredit kat bloggers UMNO kot? Bloggers UMNO kalau boleh nak letakkan Najib no 1 tapi nak bagi nampak macam penyebaran dorang tu sahih, dorang letakkan la Najib di tempat no dua. Ini je aku fikir sekarang.

Lepas tu aku pergi search google. Search punya search, hanya naik link blog depa je. Sah-sah puak neh buat kerja mengarut. Adoiyai. Najib sedar ke tak sedar neh? Bayar bulan-bulan buat kerja bangang perjatuhkan Najib je. Kakakaka.

Yang aku dapat link wiki (refer sini). 500 muslims berpengaruh di dunia ada la. Untuk tahun 2016 dan 2017 mana ada nama Najib tersenarai dalam top ten pun. Ini kau kata no 2? Jangan buat citer syok sendiri la setannn.

Yang kelakar tu. Dalam dorang dok viralkan post tu, haram orang nak share. Jadi bahan ejekan lagi la ada. Ada la satu dua kerat yang bengap pergi share.


Jaidi Kasim said...

#WeLovePM.

Jaidi Kasim said...

Dato sri najib pm terbaik.

jo as said...

KEPALA BUTUH KORANG LA NAJIB NI ADA NAMA DAN BERPENGARUH.
DIA ADA NAMA BURUK JE SEBAGAI PERDANA MENTERI PALING KORUP DLM MENGGELAPKAN DUIT RAKYAT..

PALING BERPENGARUH KONON
HAKKTUIIHHHH.......

Anonymous said...

Depa jeles tokoh tokong depa tak de dlm senarai..smpai nak level kan sama mcm khalifah..puih!!!puih!!puih!!

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA