networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, February 24, 2017

@WeeKaSiongMP Alukan Kehadiran Raja Arab..Minta Tambahan Kuota Haji..Lebih Elok Berbanding Rafizi Sotong...


Dengar khabar Raja Arab Saudi, Raja Salman Abdulaziz Al-Saud akan mengadakan lawatan ke negara kita..kehadiran pemimpin besar negara Islam tersebut pasti mendapat perhatian umat Islam negara kita dan dunia..banyak perkara boleh dibincangkan terutamanya bab mengenai urusan haji..

Ahli Jemaah Menteri yang juga Ahli Parlimen Ayer Hitam Johor, Datuk Wee Ka Siong turut mengalu-alukan kehadiran baginda Raja Arab..ia menarik perhatian kami kerana Datuk Wee bukanlah beragama Islam tetapi dia lebih positif daripada Rafizi yang tentunya beragama Islam..

Apa yang kami ingin kongsikan ialah Datuk Wee dalam kenyataan di Facebooknya berkata lawatan tersebut bakal mempertingkatkan lagi hubungan diplomatik, ekonomi, dan kebudayaan di antara dua negara.

Menurut Wee lagi, Lawatan Raja Salman lebih bermakna kerana kerajaan Arab Saudi akan mengembalikan semula kuota jemaah haji Malaysia kepada 27,900 untuk musim haji 2017 berbanding hanya 22,230 yang dibenarkan sejak 2013..

Wee turut mengharap kerajaan Arab menambah jumlah kuota haji rakyat Malaysia memandangkan projek mega di Masjidil Haram hampir siap..

Tambahan kuota ini akan mengurangkan tempoh penggiliran haji..ini yang kami cakap..orang bukan Islam lebih peka dengan urudan Haji berbanding Rafizi sotong yang menyeru orang awam keluarkan duit dari TH..

Tindakan Rafizi bermotif politik telah merugikan banyak pihak kerana jika dikeluarkan semua jumlah simpanan bermakna mereka hilang kelayakan dan giliran pergi haji..

Jika dilihat Datuk Wee lebih peka dengan kehendak rukun Islam kelima berbanding Rafizi yang agama Islam tetapi meracuni pemikiran rakyat sampai terlepas giliran haji...

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA