networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Sunday, March 19, 2017

Macai Dedak DAP Kantoi Fitnah DS Rosmah..Mahathir Tak Berani Jawab Punyalah!!!


Heboh dimedia sosial yang dimainkan media pro pakatoon rakyat mengatakan Datin Seri Rosmah lebih berkuasa daripada DS Najib kerana bersandarkan sekeping gambar ketika Datin merasmikan kapal peronda terbaru Angkatan Peronda Maritim (APMM)...

Apa yang kami ingin katakan ialah player media pakatoon ini telah membuat kesilapan besar apabila telah memfitnah Datin Seri dan Dato Seri ketika majlis perasmian berkenaan...lebih memalukab lagi player diagung-agungkan pakatoon nirojim telah melanggar hukum protokol bagi pelancaran kapal laut..


Sebelum kami menjelaskan lebih lanjut, lihat dulu gambar di bawah..Tun HASMAH pernah merasmikan sebuah kapal laut..ketika itu Mahathir juga di sisi hasmah..cuma angle kamera tidak menunjukkan Mahathir di belakang Rosmah...Di bawah ini kami kongsikan jawapan yang cuba disembunyikan...Mahathir sepatutnya menceritakan perkara ini supaya pencacai makan dedak tidaklah dilihat seperti buta ilmu...

Ini upacara pelancaran kapal baru APMM di Port Klang pada Rabu 15.3.2017. 

Dalam dunia perkapalan tidak kira mana2 negara upacara pelancaran sesebuah kapal baru atau gimik melepaskan kapal ke laut akan dilakukan oleh wanita. Itu dah kira wajib. Jika ada lelaki yg merasmikan itu dah dikira songsang. 

Dalam dunia perkapalan, kapal diistilahkan atau diibaratkan sebagai wanita. Sebab itu kapal dirujuk dgn panggilan SHE/HER/MOTHER VESSEL/SISTER VESSEL. 

Ramai rakan2 saya di Port Klang atau mana port lain,  yg menjadi ejen perkapalan menjalankan perkhidmatan yg dipanggil SHIP HUSBANDRY. Husband itu suami. Manakala ship itu WIFE.

Apabila kapal memasuki pelabuhan adalah menjadi tugas suami memenuhi apa saja keperluan yg diperlukan oleh sang isteri (kapal). Sebelum kapal alongside, ejen (suami) dah kena tercegak tunggu di wharf. Turun saja gangway , si suami (ejen) jadi org yg pertama naik jumpa isteri. Bertanya khabar dan keperluan. Perlu makanan, minuman, wang, kelengkapan itu ini dan sebagainya. Jika suami (ejen) gagal sediakan atau ada buat silap, maka sang isteri (kapal) boleh mengadu kepada pejabat kadi (ship owner). 

Cubaan anda utk fitnah gagal...sila cuba lagi di masa akan datang.

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA