networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Thursday, March 16, 2017

#PRU14 - BARISAN NASIONAL MILIKI KELEBIHAN..BERSEDIAKAH PAKATAN UNTUK DI'KIAMATKAN'???


MCA terus menyuarakan sokongan tidak berbelah bagi untuk bersama 13 komponen yang dalam Barisan Nasional..ini disuarakan sendiri oleh Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai sendiri dalam satu temubual bersama wartawan ketika sambutan ulang tahun ke-68 MCA...

MCA bukan sebuah parti baru, ia mempunyai pengalaman yang amat luas dalam menentukan kemerdekaan negada suatu masa dahulu...ditubuhkan pada 27 Feb 1949..kesetiaan MCA dan ahli kepada Barisab Nasional tidak perlu disangkal lagi...

Ketika PRU 13 memang terdapat pola perubahan yang amat besar kepada sokongan masyarakat Cina yang beralih kepada DAP..itu sejarah hitam..sejarah itu hanya seketika..DAP kini sedang mengalami krisis dalaman dan penolakan daripada masyarakat...

PRK Teluk Intan, PRN Sarawak telah memberi tamparan hebat buat DAP yang kini mula hilang sokongan..buktinya ketika PRN Sarawak ke11 DAP kehilangan 5 kerusi berbanding 12 kerusi yang dimiliki pada PRN sebelumnya...

Ini petanda malapetaka besar bakal berlaku dalam Kem pakatan pembangkang...mereka cuba menafikan angka dan cuba memulihkan semula angka dan semangat mereka untuk terus berjuang menjelang PRU 14 ini..

Punca kekalahan besar pembangkang PRN Sarawak yang hanya dapat dapat 10 daripada 82 kerusi dipertanding ialah tiada sikap persefahaman antara DAP dan PKR..mereka cuba mencerca dan bercakaran sesama sendiri sehingga ada beberapa kawasan mereka kehilangan duit deposit..

Malapetaka ini juga berlaku pada PRK Kuala Kangsar dan Sg Besar..kami menjangkakan percakaran ini akan berlanjutan sehingga PRU 14..sekarang memang nampak ok..tetapi bila pembahagian kerusi nanti semua tembelang yang cuba disembunyikan akan pecah...BN ketika PRK menang besar walaupun ketika negara kononnya digegarkan skandal 1MDB..pada kami itu hanya persepsi dan tidak tepat langsung dalam mengukur tahap kepercayaan parti...

Ketika PRK tersebut..perebut 3 penjuru tidak memberi sedikit pun kelebihan kepada pembangkang..mereka kalah besar..

Mereka tahu kelemahan mereka..tiada persefahaman...kami menjangkakan mereka akan 'kiamat' pada PRU 14 ini...

Kemasukan Tun M sebenarnya hanya penghibur sahaja..Tun akan gagal pada PRU 14 nanti biarpun mengakui kekuatan bunga raya semakin bertambah...

Kami ingin jelaskan parti keramat UMNO memang hebat kerana ramai penyokong setia....mereka mempunyai sokongan akar umbi yang sangat kuat...sama juga seperti PAS..biarpun ramai pemimpin dan penyokong telah keluar tetapi menyetai PAN, parti PAS tetap strong..di UMNO juga begitu..jika PAS jadi PAN..UMNO pula jadi bunga..

Mereka cuba jadi seperti BN tetapi gagal...DS Liow menegaskan yang MCA tidak akan berganjak dan akan mempertahankan apa yang harus mereka lakikan seperti tema baru MCA "Stronger Together"

Menurut Liow, MCA akan bersatu, Perpaduan adalah kekuatan kuasa politik..percayalah pakatan pembangkang akan menerima kiamat  dalam parti mereka kerana sikap tamak mereka sendiri yang sukar bersama dari segi prinsip..

Kerjasama DAP bersama TunM merupakan satu kesilapan besar kerana Tun yang kita kenal mahu orang ikutnya...dan hasilnya 4 Adun dan ahli parlimen Melaka bertindak keluar parti dengan disusuli 182 ahli..

Apapun kami ingin ucapkan syabas kepada MCA kerana konsisten dalam Barisan Nasional...buat pakatan pembangkang..bersedialah untuk dikiamatkan!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA