networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, March 13, 2017

Syabas, Liow Tiong Lai!!! Kini Kolumnis The Star..


Kami ingin mengambil kesempatan ini untuk memgucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada Presiden MCA, Datuk Seri Liow Tiong Lai yang kini menjadi seorang kolumnis di akhbar The Star..tulisan Liow dimasukkan dalam slot khas yang iaitu "Walking On The Edge"..

Keputusan Liow untuk menjadi penulis ini amat tepat memandangkan kebanyakan ruang kolumnis ini digunakan pemimpin pembangkang untuk menjana kempen memburukkan kerajaan...setidak-tidaknya dengan penglibatan Liow ini akan dapat mengimbangi penulisan daripada peminpin pakatan...

Rakyat akan dapat membaca sendiri tulisan dan pandangan Liow tentang sesuatu isu yang dimainkan..barulah rakyat dapat menilai tulisan tersebut yang tidak disunting oleh mana-mana wartawan..jadi setiap idea dan pandangan ditulis secara jelas dan terperinci tentang sesuatu isu...

Sebagai sebuah masyarakat yang matang, rakyat lebih cenderung kepada membaca idea penulis dari pelbagai genre dan olahan pelbagai segenap aspek oleh pemimpin tempatan..bukan kami ingin perkecilkan pemimpin DAP, realitinya hanlir separuh pemimpin DAP dipilih pada PRU 14 yang lalu bukan bersandarkan kepada kredibiliti dan keupayaan calon..tetapi hanya sekadar dasar rasis...

Pemimpin DAP sendiri bercakap bajasa Melayu pun failed..ada yang tak tahu menahu tentang isu tetapi mampu menang Pilihan Raya..ini adalah satu kesilapan rakyat sendiri apabila memilih peminpin yang tidak mampu..


Ada pemimpin yang sudah tua masih lagi diangkat walhal kerja dikawasan yang dimenanginya langsung tidak dibuat...bila ada masalah rakyat akan ke pusat khidmat BN dan MCA untuk mengadu masalah setempat..

Keputusan Liow yang menjadi kolumnis The Star amat tepat kerana rata-rata pembaca terdiri daripada masyarakat berbilang berbangsa...DS Liow bukan sahaja boleh menulis tentang isu semasa dan politik kaum Cina..beliau juga boleh menyampaikan dasar-dasar kerajaan lebih-lebih lagi berkaitan dengan kementerian Pangangkutan.  

Sekiranya anda berminat untuk berinteraksi bersama YB DS Liow Tiong Lai..anda boleh email terus ke alamat tionglai@mot.gov.my..

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA