networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, March 4, 2017

Tun M Hanya Mensia-siakan Usia Tua Kritik Projek Pulau Buatan #FORESTCITY


Hari ni kecoh gambar Tun Mahathir melawat pulau buatan Forest City..Tun sengaja mahu memberi persepsi buruk dengan bergambar menggunakan tangan yang diterbalikkan seolah-olah Malaysia menggadai tanah negara kita...

Kami ceritakan berdasarkan pengalaman kami yang telah menjejakkan kaki ke pulau buatan Forest City..kami serius teruja dengan pembangunan mega ini..

Sebagai rakyat Johor, kami beruntung kerana pulau buatan tersebut dialamatkan di negara kita atau lebih tepat lagi di selatan Johor..pembangunan ini sebenarnya menyakitkan mata Singapura..sebelum Singapura buat..kita telah mendahului mereka..ini merupakan satu lagi tekanan ekonomi buat negara seberang itu...

Untuk makluman semua, Forest City akan membina 4 pulau buatan..sekarang ini hanya satu sahaja sudah bermula...

LAWATAN BIADAP TUN M KE PULAU BUATAN FOREST CITY...


Tun bergambar di salah satu papan iklan HAK MILIK KEKAL..ya itu betul..tetapi Tun takkan berani bergambar dengan iklan satu lagi yang tertulis MALAYSIA SECOND HOME..Sebab apa begini jadinya..tujuan Tun hanya mahu memberi gambaran buruk tentang projek mega ini...

Matlamat Tun hanya mahu kacau pelabur dan pembeli supaya pasaran di Forest City terganggu..pelaburan ini bukan kecil tetapi melibatkan jumlah billion ringgit...

Tun dahulu pun mahu buat jambatan bengkok..dengan alasan mahu kawal ekonomi supaya kita berjaya menandingi Singapura..janganlah Tun nafikan..

MALAYSIA SECOND HOME

Gambaran Pulau Buatan Forest City
Sudah kami jelaskan ia merupakan sebuah Pulau Buatan..harga lot rumah di sini bermila RM700K keatas dan ianya lebih murah berbanding di Singapura..

Pastinya rakyat Singapura dan luar negara akan menetap di negara kita..sebab itulah dinamakan projek ini sebagai MALAYSIA MY SECOND HOME..bila tanah itu sudah milik negara kita..bermakna..tukaran wang asing akan kita dapat..malah setiap rumah itu akan dikenakan cukai yang mana akan memberi keuntungan kepada negara kita juga...

KEMUDAHAN YANG DIJANJIKAN UNTUK PENDUDUK FOREST CITY

Gambaran lebih dekat pulau buatan 

Penduduk di PULAU BUATAN ini akan selesa berada di pulau ini..ini kerana tak sampai 1 Jam mereka boleh ke dua lapangan terbang iaitu Airport Senai dan Airport Changi..

Perancangan masa depan Forest City mungkin akan membina satu lagi stesen HSR di Forest City bagi memudahkan rangkaian penduduk ke Kuala Lumpur...

TANAH MALAYSIA TERGADAI??

Klausa mana yang dikatakan tanah kita tergadai?sedangkan ia adalah sebuah Pulau Buatan yang dibina daripada persisiran pantai..

Kawasan ini berhampiran dengan Singapura..yang paling pentingnya masyatakat Luar tidak boleh mengundi dan mereka pun tak akan jadi warganegara kita kerana Tun M dan Pakatan Pembangkang mengatakan Malaysia negara tak maju..haha!

KERAJAAN NEGERI JOHOR BIJAK!

Sebenarnya persepsi buruk terhadap Forest City tidak merugikan merugikan kerajaan negeri Johor dan negara kerana para pembeli dan pelabur lebih mengetahui prospek hartanah di sini..kita lihat di Johor Bahru sekarang sudah maju..kerajaan Johor mengutamakan RMMJ bagi memastikan rakyat Johor mudah memiliki rumah..

Kerajaan Johor juga memberi subsidi supaya harga rumah mampu milik Johor lebih rendah daripada negeri lain..tukaran lot bumi kepada international juga merupakan pendapatan negeri yang akan digunakan untuk membina lebih banyak RMMJ..



4 comments:

Anonymous said...

Ini lah bangang dan singkt fikiran..berfikir secara terus je otaktu..tanah tambak ke. Tanah tambun ke..semua berada dlm daerah kedaulatan malaysia..bukan pasal tanah..tanah kt kedai bunga bkeh beli rm5 sekampit!!!

Anonymous said...

Satu lagi usaha untuk mensabotaj ekonomi Malaysia selepas 1MDB

Isu 1MDB dah pudar.....orang dah nak muntah sebab benda laam diulang ulang....Kebenaran akan menjatuhkan kebatilan...

Next isu ialah Forest city..

Target orang yg dengki ni ialah semua usaha ekonomi berimpak tinggi perlu disabotaj supaya gagal...

Anonymous said...

Rakyat telah dikelirukan...

Forest city dibangunkan oleh syarikat China yg mmebuat usahasma dgn Mlasysia. Syarikat China adalah pemegang ssham terbesar.

Tanah atau harta yg dijual adalah terbuka kepada semua orang termasuk dari Malaysia, Singapura, China , Indonesia, Brunei, dan byk negara yg lain...

Kenapa isu hak mlik kekal dan pajakan nak dimanipulasi ???

Di Perak dulu, bila pakatan rakyat menang, habis hak pajakan yg 99 tahun ditukar jadi pajakan jugak tapi 1000 tahun....kalau 1000 tahun dah macam hak kekal...

Tak kiralah, mereka yg membeli dgn hak kekal pun, masih tertakluk kpd undang undang dan peraturan negara. Bukannya bagi hak kpd mereka utk buat sesuaka hati....

Nilai tanah sekitarnya akan jadi naik, kawasan sekitar akan berkembang, ekonomi akan terjana, peluang pekerjaan akan bertambah, pelabur akan terus datang, mereka pun kena bayar cukai dan byk lagi...

Semua ni win win situation...dan memebri byk kebaikan kpd negara...

Tak payahlah nak diwar warkan kononya menjual negara!!! Hanya org bodoh sahaja yg cakap macam ni

Anonymous said...

Jadi cuba jelaskan mengapa mo1 cakap itu leasehold?

Tak serik2 jadi bangang melantun2 ke?

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA