networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, March 17, 2017

@WeeKaSiongMP Kutuk Pemandu Cuai Langgar Maut Di Penang..


Datuk Seri Dr Ir. Wee Ka Siong membidas sikatp pemandu tidak bertanggungjawab yang memandu menentang arus sehingga mengakibatkan seorang maut dan ramai orang yang tercedera...

Mangsa pemandu berbangsa Melayu, Arwah Mohamad Fandi Rosli baru sahaja mendirikan rumah tangga dan isterinya sedang mengandung meninggal dunia akibat tindakan tidak bertanggungjawab seorang amoi..

Setakat ini, amoi tersebut dikatakan dalam pengaruh dadah..amoi tersebut turut merupakan seorang OKU..banyak reaksi pihak berang dengan sikap tidak perikemanusiaan amoi tersebut..

Memetik kenyataan Dr Wee diakbar The Star:

"Saya mengutuk pemandu yang tidak bertanggungjawab yang telah membawa maut di leburaya PLUS yang menyebabkan kematian dan berlanggar dengan beberapa kenderaan lain"

"Pihak berkuasa mesti mendakwa kes ini mengikut undang-undang  dan langkah pencegahan masa depan seperti ini"

"Wanita tersebut bukan sahaja memandu secara merbahaya tetapi menggunakan barang larangan dan kita tidak boleh bertolak ansur dalam kes ini" jelas Wee..

Kami faham amoi tersebut ialah seorang OKU tetapi itu bukan alasan untuknya memandu secara merbahaya...jangan kerana kes amoi memandu dalam keadaan mabuk habis rosak imej OKU...

Sebagaimana yang diminta DS Wee..kami yakin seluruh rakyat Malaysia menuntuk kes ini dikendalikan memgikut undang-undang sebenar tanpa ragu-ragu..

Kasihan jugalah dengan nasib bayi yang dikandung..bila lahir nanti bapa dah tiada kerana dilanggar amoi OKU yang mabuk...semoga kes ni diadili dengan adil!!!

1 comment:

Anonymous said...

diperhatikan oleh seluruh rakyat malaysia

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA