networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, April 25, 2017

MCA Minta Maaf Isu Sepanduk Pertabalan YDPA..DAP Banyak Melukakan Hati Rakyat Malaysia Bila Nak Minta Maaf??


Semalam kecoh di media sosial ekoran kesilapan sebuah sepanduk yang digantung oleh MCA Taiping..kesilapan pada ejaan 'Pertabalan' yang dieja 'Perbatalan' telah kecoh sehingga hari ini..

Sebenarnya kes tersebut telah dikesan oleh pihak MCA awal lagi dan telah membetulkan ejaan dengan segera menukar sepanduk ucapan berkenaan...

Malah, MCA Taiping turut memohon maaf atas kesilapan berkenaan..berikut kami kongsikan kenyataan maaf daripada wakil MCA Taiping :

Slm ptg Dato-Dato, Datin-Datin, tuan-tuan dan puan-puan. Saya mewakili MCA Bahagian Taiping ingin memohon maaf atas kesilapan kami kerana tidak menyelidik semula banner yang kami terima dari pencetak yang digantung depan pejabat kami. Banner tersebut telah diturunkan dengan serta-merta pagi tadi apabila kami dimaklmumkan tentang kesilapan tersebut. Pembetulan telah juga dibuat dan digantung semula.  
Kami juga ingin merafak sembah memohon ampun KDYMM Tuanku diatas kesilapan ini dan juga ingin meminta maaf kepada seluruh rakyat Malaysia. 
Tulus ikhlas daripada Cik Ang Sui Eng, Pengerusi MCA Bahagian Taiping
Inilah MCA yang kita kenal..merendah diri dan segera meminta maaf setelah melakukan kesilapan...

Ketika kesilapan berkenaan tular..sebenarnya sepanduk berkenaan telah pun diganti sebelum isu berkenaan kecoh di media sosial..

Soalnya mengapa kita hendak kecohkan perkara yang telah dimohon maaf..cuba lihat DAP..banyak perkara yang mereka lakukan mengguriskan perasaan rakyat Malaysia..umpamanya tindakan biadap pemimpin DAP yang menghina undang-undang Islam..sampai kesudah tiada permohonan maaf..

Ia telah melukakan hati semua umat Islam di Malaysia..gambar memijak pemimpin mereja tidak meminta maaf...

Perkara sebegini tidaklah besar mana jika kita nak bandingkan dengan tindakan DAP di negara kita yang sudah terlalu banyak melukakan hati rakyat Malaysia..

Gambar Selepas Dibetulkan

Gambar Sebelum yang menimbulkan kontroversi

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA