networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Thursday, April 20, 2017

#PRU14 : DAP AKAN TUMBANG DI PULAU PINANG!!!INI PELUANG KEEMASAN UNTUK MCA,GERAKAN & BN!!


Dua penggal yang lalu kami akui yang sokongan masyarakat Cina kepada DAP agak kuat..mereka di bantu dengan semangat kerjasama oleh PAS untuk menjadi batu lonjatan kepada DAP untuk berkuasa di kebanyakan negeri..

Tapi itu dahulu..slogan INI KALILAH!!!bakal menjadi keranda yang indah buat DAP disemadikan..target kita untuk menumbangkan Pakatan perlu tumbangkan DAP...di sini MCA kena berperanan menjadi penyelamat kepada rakyat Penang untuk mengembalikan keyakinan kepada kerajaan BARISAN NASIONAL..

DAP jantung utama pakatan harapan..kegagalan jantung berfungsi satu pakatan pasti karam..lupakan si nyanyuk Tun M..kerana dia hanyalah situa kutuk yang sudah expired..suaranya sudah tidak kedengaran..tiada aura..

PRU 14 ini peluang baik untuk MCA dan GERAKAN untuk merampas balik negeri Pulau Mutiara..DAP sekarang ini sedang bergelut dengan banyak krisis dari dalam sehingga kepada kemerosotan kepercayaan rakyat kepada mereka..

Prinsip orang Cina..you boleh buat wa untung wa akan undi..jadi sekarang ini rata-rata berpendapat mengundi DAP sebagai satu musibat yang bakal berlaku lebih teruk..

Orang semenanjung perlu belajar bagaimana semangat orang Borneo yang menolak secara total parti roket itu pada PRU SARAWAK..musibat DAP merebak sehingga ke semenanjung..

SPRM sedang menyiasat kes pemimpin DAP Teressa Kok yang juga MP Seputeh..ini populasi terbesar DAP di semenanjung ini..kes Guan Eng dan kes banglonya, rasuah dan isu taman manggis hanya meninggu masa untuk kita ketahui keputusannya..projek terowong seberang laut juga merupakan faktor kegagalan Guan Eng..

Penolakan pemimpin dalam DAP sendiri yang sudah menyampah dengan kepimpinan diktator 'Legasi Lim' antara dibimbangi kepimpinan DAP...dulu kita tahu yang pemimpin DAP akan sujud kepada Legasi Lim..kini tidak..ramai sudah berani menyuarakan hasrat dan bertindak keluar parti..


Dikhabarkan faktor penolakan rakyat ke atas parti iti turut menjadi kebimbangan besar buat DAP..mereka sudah kehilangan undi besar daripada PAS..kalau boleh mereka mahu terus meraih simpati pengundi Cina lagi secara total..DAP kini sudah ketahap mengemis undi..

Di Pulau Pinang sendiri banyak isu yang berlaku..DAP tahu akan perkara ini dan sedang bimbang dengan peningkatan mendadak undi Melayu sehingga 30%..jumlah keahlian UMNO Pulau Pinang meningkat 35%..malah jumlah keahlian PAS juga dikhabarkan meningkat 30%..

Orang Melayu tidak akan lupa petaka yang dilakukan DAP di Pulau Pinang..25 buah kampung Melayu lenyap di bawah DAP..

Jumlah peratusan pengundi Melayu meningkat sebanyak 9% berbanding PRU13 sebanyak 44%..

SEKARANG INI KALILAH!!PELUANG KEEMASAN MCA dan GERAKAN UNTUK MENGEMBALIKAN SOKONGAN RAKYAT PULAU PINANG KEPADA BN!!

TATKALA MEREKA SIBUK NAK RAMPAS JOHOR..SATU NEGERI DAP (PULAU PINANG) DIAMBANG KEKALAHAN MENJELANG PRU14!!!!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA