networkedblogs

Bersahabat..

BUAL BICARA #UMNO71 BERSAMA TAN SRI ANNUAR MUSA

Sunday, April 2, 2017

Video!!!Rakyat Singapura Perlekehkan PM @NajibRazak Dalam Rancangan "Ok Chope!"..Apa Perdana Menteri Singapura Buat????#RespectMyPM!!!


Kami mendapat tahu satu rakaman video program Ok Chope!! sedang tular di Whats App yang mana kandungannya memperlekehkan Perdana Menteri Malaysia, DS Najib Razak..dengar khabar program tersebut dikendalikan oleh sebuah stesen televisyen yang berpengkalan di Singapura..

Daripada 5 orang peserta program tersebut salah seorangnya kerap mendapat job di negara kita yang mana kerap menjadi komentar rancangan realiti di Malaysia...


Kami hairan bagaimana negara seberang begitu terbuka untuk mengutuk negara luar dan dipaparkan dalam rancangan televisyen Singapura..

Apa yang Perdana Menteri Singapura buat?seolah-olah dia menghalalkan tindakan biadap rakyatnya yang menghina pemimpin megara luar..

Jika PM Simgapura, Lee Hsien Loong tidak tahu...kami beritahu anda bahawa rakyat anda seolah-olah tiada kesedaran sivik..

Ya benar, rakyat negara anda berdisiplin dan mematuhi peraturan..itu semua orang tahu..tapi sayang..ianya hanya berlaku di negara anda sendiri..tetapi apabila rakyat anda keluar negara dan memasuki Malaysia..kenderaan bernombor plat Singapura majoriti besar melanggar peraturan had laju di lebuh raya...ini apa yang kami nampak dari kaca mata kami...jika anda tidak percaya PM Lee..anda boleh berlakun jadi rakyat biasa dan pandulah dihighway Malaysia..anda akan tahu sendiri...


Artis di atas ini mencari rezeki dan banyak dapat job di Malaysia..tetapi beginikah sikap anda kepada pemimpin negara kami??ia amat memalukan!!!

Buat PM Lee, apa yang akan anda rasa jika rakyat anda sendiri mengutuk anda..sudah tentu anda tidak gemar..itu baru rakyat negara anda sendiri..belum rakyat lain...selaku rakyat yang sayangkan Malaysia..kami kesal dengan tindakan rakyat Singapura yang menghina pemimpin kami..

Sebenarnya tindakan ini tidak elok kerana ia akan menjejaskan hubungan diplomatik dua negara...sepatutnya PM Lee perlu ambil perhatian serius dalam setiap rancangan televisyen yang keudara..

Untuk makluman anda tuan Lee..rakyat anda sendiri telah mencemarkan negara Singapura..mohon ambil tindakan atas perilaku tidak bermoral ini!!!

Video di bawah:

video

6 comments:

Pak Long said...

No komen.Daripada kena tindakan bawah akta POTA, lebih baik duduk tiam-tiam.

Anonymous said...

haramkan sesiapa yang menghina pm malaysia daripada masuk ke malaysia

Raja Kumbang said...

Memang patut kena bahan pun, berapa banyak rakyat dan bank di singapura kena bahana imdb angkara anak angkat & anak tiri najib

shah_kajang said...

Ada kaitan dengan ko ke?

Anonymous said...

Awas bila berkawan dgn rakyat 'singapork'. Hati busuk, niat jahat, mendengki tetapi senyum simpul bila berdepan.

Btw, org singapork ni memang berperangai buruk bila di mana2 luar negara. Kononnya 'berduit' tetapi VERY UGLY CHARACTER....takde kelas!

Also, 'pelawak' di dalam gambar tu , najib ali terkenal di singapork sebagai pondan tua yg sudah malap 'bintang'nya. Pendek kata, desperado nak cari publisiti.

SAM72 said...

Kita tak pernah mengata tentang kerajaan dia. Malah di negara dia sendiri sesiapa menghina PM atau mantan akan ditangkap. Kalau kita buka temberang Singapura yang ada roket menghala ke negara kita bagaimana pulak reaksi PM mereka.

Yang dok cuba nak pertahankan pula, kamu dari negara sana ke atau tinggal kat dalam negara ini? Mana pergi semangat petriotik dalam diri kamu?

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA