networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, May 9, 2017

BURUH FOREST CITY DITIPU AGEN HARAM..TAKKAN NAK SURUH DAP BAYAR GAJI PULA?MANA ADIL!!!


Kami mengikuti story dari Malaysiakini yang melaporkan ada buruh dari China telah ditipu agen haram yang bekerja di Forest City..

ADUN DAP Senai antara yang lantang cuba menyelit dengan isu ini..kami beranggapan DAP akan selesaikan masalah buruh ini dengan membayar gaji mereka..rupanya kami lupa..Pamimpin DAP mana pandai buat kerja..mereka cuma cari isu dan nak suruh kerajaan BARISAN NASIONAL selesaikan..kita tahu ramai pemimpin DAP bodoh dan tak cerdik menyelesaikan isu rakyat...

Memang tidak adil jika kita nak suruh DAP bayar gaji mereka..sama jugalah dengan mengharapkan Barisan Nasional membayar gaji mereka..

Kes ini sama saja macam kes ramai rakyat Malaysia tertipu dengan sindiket haram pemetik buah epal di Australia....

Pihak yang bertanggungjawab menyelesaikan isu ini ialah Forest City..ada dakwaan ramai buruh tidak di bayar gaji kerana tiada dokumen yang lengkap..ini sebenarnya signal kepada IMEGRESEN untuk bertindak..hantar sahaja buruh-buruh ini pulang..dan tangkap agen-agen haram..

Jangan dilayankan sangat propaganda bodoh DAP..ada ke patut nak harapkan BN selesaikan isu mereka..DAP yang kecoh hal ini BN pula nak disuruh bayar gaji mereka..

Cadangan kami..pemimpin DAP perlu buat majlis makan malam jual meja beribu ringgit..kemudian dana yang diterima bagi kat buruh dari CHINA yang ditipu tu..jangan pandai cakap sahaja..buat kerja tak da..

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA