networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, May 20, 2017

#PRU14 - MCA Akan Tampil Dengan Calon Muda!!DAP Tetap Dengan Calon Tua Lanjut Usia!!


Menjelang PRU 14 sebelum Mac 2018 nanti parti-parti politik dalam Barisan Nasional sedang merangka strategi yang efektif bagi menawan hati rakyat terutamanya bagi kawasan-kawasan pembangkang..

Bagi parti MCA, Ketua Pemudanya, Datuk Chong Sin Woon mengesahkan yang parti itu akan menampilkan ramai calon-calon muda..ini penting bagi membuktikan yang Barisan Nasional akan merealisasikan hasrat parti iaitu meremajakan parti...

Ia memang keistimewaan BN, parti musuh pakatan harapan masih lagi mengharapkan wakil-wakil rakyat yang sudah tua tidak mampu berfikir cerdik pandai..umpamanya DAP, Kit Siang masih menjadi sandaran parti rasis DAP bagi memastikan survival DAP terus bertahan..

Strategi DAP kita sudah dapat agak...menampilkan muka-muka yang sama yang tidak tahu malu..sejak menang di kawasan pada PRU13 tidak banyak sumbangan dan kesan kepada rakyat tetapi masih lagi mahu bertanding di kawasan yang sama..

Umpamanya Kit Siang..dia masih lagi mahu pertahankan Gelang Patah walaupun jasa dan batang hidung jarang ada di kawasan..apa yang DAP buat hanyalah mahu memastikan kemenangan dengan memainkan elemen hasutan supaya rakyat membenci BN..

Tiada apa yang dapat dijanjikan melainkan hasutan..buktinya jelas..di Pulau Pinang dan Selangor..kerajaan Pakatan masih lagi melaksanakan tol dan menaikkan cukai pintu..bagi kerajaan pakatan kenaikan cukai dan segala keperluan rakyat amatlah patut...gerai-gerai dan kampung Melayu habis disodok tanpa perikemanusiaan..

Rakyat seperti diberi pil hayal candu yang percaya akan janji-janji didusta mereka..beg plastik di Selangor pun dicas 20 sen..

Kerajan pembangkang kita tahu..apabila ditekan kerana tiada kerja..mereka akan cepat salahkan BN..walhal kelemahan datang daripada mereka sendiri yang gagal mentadbir urus dengan profesional..umpamanya rumah mampu milik di Pulau Pinang..kerajaan Guan Eng ternyata gagal dalam menyediakan rumah mampu milik tetaoi bagi menutup kesalahan macai-macainya menyalahkan BN kerana kurang menyediakan rumah mampu milik di Pulau Pianang...


Sudah semestinya BN akan memastikan kehendak orang muda yang mahu melihat pemimpin kerajaan terdiri daripada golongan muda..kepimpinan lebih segar dan tidak nampak budaya diktator dan nepotisme dalam BN..

Di Pakatan budaya nepotisme masih laginm diamalkan dengan Tun M dan boboy..Kit Siang dan Guan Eng..Anwar ibrahim, Isteri dan anak beranak...pi mai pi mai tang tu juga..

Jika rakyat mahukan pemimpin muda yang segar dan kuat bekerja Barisan Nasional piluhan terbaik...buktikan pada PRU 14 nanti..jangan beri ruang dan peluang kepada pakatan merintah..idea lapok kerana pemimpin tua..

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA