networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, June 26, 2017

DAP Bakal Kehilangan Melaka..Tersebar Wasap Fitnah Pemimpin MCA Bukti Mereka Kian Terdesak!!!


Baru-baru ini tersebar cerita di aplikasi wasap tentang satu entry berunsur fitnah terhadap seorang Exco negeri Melaka..

Kandungan wasap tersebut telah memberi gambaran tidak elok kepada Exco Melaka, YB Datuk Lim Ban Hong kononnya beliau berucap di dalam masjid dan dilabelkan sebagai seorang kafir..

Sejurus tersebarnya berita tersebut,  Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Idris Haron telah menafikan dakwaan tersebut..situasi sebenar yang berlaku ialah YB Lim memberikan sumbangan Hari Raya di dewan serbaguna di tepi masjid..bukannya di dalam masjid seperti didakwa..

Kandungan wasap tersebut telah secara tidak langsung mendedahkan betapa amalan memberi sumbangan dan berucap di dalam masjid tidak harus dilakukan..barangkali ia juga seolah-olah telah menyindir pemimpin-pemimpin pakatan pembangkang bukan Islam mengguna masjid dalam apa jua bentuk..

Sebelum ini Ahli Parlimen Subang, R. Sivarasa telah mencetuskan polemik apabila tindakannya memberi ucapan dalam masjid telah membuatkan Sultan Selangor murka..

Biasalah sudah sememangnya sikap pembangkang..sengaja membuat propaganda semata-mata mahu meraih perhatian..jika tidak satu negara xtahu pemimpin pembangkang buat kerja..

Cukup-cukuplah amalkan politik tidak sihat..pengguna telefon pintar seharusnya lebih adil menyampaikan idea..bukannya memfitnah semata-mata mahu meraih simpati murahan!!!ternyata DAP telah gagal sekali lagi untuk menembusi Melaka...

Kami yakin DAP kini bimbang akan Melaka dan khuatir mereka akan hilang banyak kerusi di Melaka..sebelum ini ramai pemimpin dan akar umbi bertindak keluar parti..

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA