networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Thursday, June 15, 2017

KURMA, #RUU355 & TALAM KISAH BERMUKA-MUKA PEMIMPIN DAP!!!

RUU355


DAP parti yang banyak wataknya..bila bergaul dengan rakan-rakan non muslim..pemimpin mereka memegang cawan arak dan khinzir..tetapi ketika mereka bersama dengan umat Islam lain pula watak mereka...

Ada ketika DAP bersifat sebagai sebuah parti yang anti Islam..menentang sekeras-kerasnya perlaksanaan Rang Undang-undang Islam 355..Kit Siang dan beberapa pemimpin lain bingkas bangkit dari kerusi mengacau pembentangan RUU yang disampaikan oleh tn Guru Hj Hadi...

Ketika itu umat Islam betul-betul tidak boleh terima dengan tindakan DAP..bagi DAP apa mereka peduli..walaupun RUU355 tidak langsung melibatkan kaum kafir seperti DAP..

Tindakan tersebut benar-benar mencerminkan betapa DAP sanggup mengguriskan hati umat Islam yang mahu meningkatkan kualiti undang-undang syariah..

Kurma


Selepas penentangan bermati-matian DAP terhadap RUU355..di bulan Ramadan lain pula wataknya..Pemimpin DAP berlumba-lumba cuba berbuat baik dengan umat Islam dengan bermodalkan kurma..

Tindakan ini menunjukkan kononnya DAP sebuah parti menghormati Islam..itu silap..umat Islam masih ingat apa yang Kit Siang lakukan kepada agama kami semasa pembentangan ruu355 Yang lalu...

Mereka sengaja menimbulkan kontroversi seolah-olah mereka dianiaya ketika mahu memberi kurma..propaganda yang diinginkan berjaya direncanakan..lokasinya di Kluang..

Mereka tahu yang kawasan bazar Ramadan itu memang anti kepada DAP..tahun sudah mereka pernah cuba masuk untuk mengedar kurma..tetapi dihalang kerana tiada surat..

Dipihak UMNO pula mengatakan segala-galanya berpunca daripada DAP yang mahukan bazar ramadan itu dipindahkan tetapi dipihak DAP menafikan..kedua-dua dakwaan tiada bukti..siapa yang betul dan tidak kita tidak tahu..

Itu bukan soalnya..yang penting orang Melayu Kluang memang tidak suka akan DAP..cara baik sudah dicakap supaya mengedarkan kurma ditempat lain..tetapi mereka sengaja menimbulkan kekacauan sehingga mencetuskan berbalahan...

Macai-macai DAP sudah siap sedia dengan sebarang tindakan yang akan berlaku..sebab itu mereka yang mula-mula mengeluarkan dan memviralkan video tersebut..

Makan atas talam


Sudah kita tahu pemimpin mereka pandai bermuka-muka..yang sebelum ini memakai skirt atas paras peha tiba-tiba mengenakan busana baju kurung Melayu..

Kit siang pula..kita kenal siapa Kit Siang..dia boleh bersongkok untuk menambat hati Melayu..tidak hairanlah dibulan puasa ni dia rela makan atas talam bersama orang Melayu..percayalah kata kami..lepas sahaja bulan ramadan tiada lagi aksi lakonan makan atas talam!


Biar apapun lakonan yang dilakukan oleh pemimpin DAP ia tidak akan mengubah persepsi masyarakat Melayu terhadap DAP...hati-hati dengan sikap pemimpin DAP..mereka banyak wajah..banyak watak..banyak akal untuk mencetuskan kemarahan umat Melayu...hati-hati dengan sebarang tindakan mereka..ia tidak lebih hanya sekadar mahu menambat hati Melayu untuk mendapat sokong menjelang PRU 14 nanti..

2 comments:

Tanah Melayu Kini said...

Jijik sungguh.. sanggup makan Setalam dengan kafir yg tidak suci. Tangan bekas pegang makanan tidak halal..
Apa org islam ini tidak berfikir? Nk muntah pun ada..

Budak kampung Selatan said...

Bodoh..belajar dulu baru komen..sesungguhnya tubuh orang kafir itu tidak najis..yg najis adalah akhlak mereka!

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA