networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, June 9, 2017

MCA Berpeluang Rampas Semula Penang Daripada DAP Pada #PRU14..


Jika dilihat senario yang berlaku di Penang ketika ini, banyak kes salah laku yang sedang dalam proses mahkamah melibatkan Ketua Menteri, Guan Eng..ia ternyata berbeza dengan dua PRU yang lalu..imej Guan Eng ketika itu nampak suci...

Pada ketika siri PRU yang lalu..MCA menghadapi cabaran dari segi pergolakan dalaman..penyokong MCA mahukan pemimpin yang bersih dan tiada sebarang isu..ketika itu Liow  Tiong Lai diberi mandat dengan dibantu oleh Wee Ka Siong...

Sebab hal ini merupakan antara faktor masyarakat Cina menolak MCA..mereka mahukan ketelusan dalam pentadbiran...Sekarang ini pentadbiran dalam MCA jauh lebih baik daripada dulu..

DAP ketika itu bermegah kerana dapat merampas Pulau Mutiara..tapi untuk PRU 14 pastinya mereka agak gusar dengan keadaan politik negeri ketika ini..

Rakyat sudah mula buka mata..Pentadbiran Guan Eng sekarang ini dilihat hanya mahu bermain politik kebencian tanpa memikirkan soal kebajikan rakyat...Pentadbiran DAP ternyata lemah dalam urusan pentadbiran..

Kami tertarik dengan satu kenyataan oleh Presiden MCA, DS Liow Tiong Lai yang berbunyi 
"Kami tidak akan memutar belit isu-isu yang ada kerana kita tahu contohnya apabila kita dapat pinjaman daripada negara China, kita dapat sokongan dari segi 'belt and road' (Jalur dan Laluan). Pembangkang cuba menyatakan pelbagai impak negatif sepertinkita akan dojajah oleh China, kita akan jual negara dan sebagainya. Ini semia fakta yang tidak betul"

Umpamanya, ketika cadangan ingin membina terowong bawah laut..Guan Eng dikritik hebat kerana membelanjakan kos yang besar untuk kajian dan hanya pandai berpolitik sama ada mahu meneruskan membina terowong atau jambatan ketiga..


Guan Eng sekarang ini sedang menunggu kes rasuah..bagaimana kita lihat Anwar Ibrahim bergitulah yang dilakukan Guan Eng yang mencari kelemahan-kelemahan teknikal dalam perundangan untuk melengah-lengahkan urusan perundangan..antara kes yang sedang menanti Guan Eng ialah menggunakan kedudukannya sebagai penjawat awam untuk kepentingan dirinya dan isteri, Betty Chew dengan meluluskan permohonan Magnificent Emblem Sdn Bhd untuk menukar yanag pertanian kepada tujuan kediaman pada mesyuatat Exco Bertarikh 18 Julai 2014..

Selain itu, Guan turut didakwa mengikut seksyen 165 Kanun Kesiksaan. Dalam pertuduhan itu, beliau didakwa menggjnalan kedudukannya untuk memperoleh kepentingan menerusi pembelian sebuah banglo daripada Li Khoon pada harga RM 2.8 Juta iaitu di bawah harga pasaran RM4.7 juta pada 28 Julai 2015..

Membeli rumah di bawah harga pasaran dengan alasan tiada kolam renang agak memusykilkan kita..


Terkini, Skandal Peel Avenue yang dijual tanpa tender terbuka olehnya yang juga dikhabarkan juga dibawah harga pasaran..


Isu ini sudah cukup membuktikan bagaimana DAP mentadbir urus sebuah negeri..parti lawannya MCA tidak ada isu yang berat seperti ini ketika memerintah Penang ketika dulu...malah sekarang pun pemimpin-pemimpin MCA semuanya boleh dikatakan bersih tanpa sebarang isu..

Untuk rekod DAP di Penang..


Rakyat Penang perlu membuat perubahan bagi memastikan regim kapitalis ini tidak berterusan..jangan kerana bantuan wang ringgit tak seberapa kita melupakan apa yang telah dibuat selama ini..banyak kampung-kampung Melayu telah musnah..

Kami yakin dengan isu ini peluang DAP untuk tumbang PRU 14 ini besar..rakyat sekarang ini sudah berani berubah..di Sarawak DAP telah dikalahkan sangat teruk..sebab itu DAP takut Tsunami Borneo ini berlarutan sehingga semenanjung pada PRU 14 nanti..

1 comment:

Anonymous said...

Kenapa projek2 hanya diberi kpd syarikat2 cina di Malaysia, singapork, hongkong dan Tanah Besar?
Tak beri peluang kpd Melayu? Timur Tengah? India?
Dapigs kapiaq anti Melayudan anti Islam!

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA