networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, June 17, 2017

MCA Lebih Beradap Menyantuni Umat Islam di Bulan Ramadan..DAP Perlu Tahu Untuk Menjaga Sensitiviti Umat Islam..


DAP memainkan sentimen perkauman Melayu anti kepada kafir ketika insiden melihat bagaimana pemimpin DAP Kluang telah dihalau ketika memberi kurma di sebuah bazar baru-baru ini..bukan kita tidak tahu niat mereka hanya mahu cetuskan kontroversi dengan menyalahkan UMNO yang mana akhirnya akan menguntungkan DAP dari segi simpati politik..

Ketika seorang lelaki Islam menghalau pemimpin DAP..puak pembangkang memperlekehkan pemuda tersebut yang menyatakan dia juga IMAM..buat pencacai pembangkang setiap lelaki ialah imam bagi keluarga mereka..jangan kerana terlalu taksub sanggup menghina pemuda yang mengaku imam..

Sebenarnya insiden tersebut tidak akan terjadi jikalau DAP akur dengan kehendak rakyat kawasan tersebut yang mana menolak DAP..

DAP memainkan sentimen seolah-olah bangsa Melayu bencikan orang Cina..sebenarnya orang Melayu bukan bencikan cina tetapi kami bencikan DAP..tak kiralah orang Melayu dalam DAP sekalipun..kami tetapi anti DAP sampai bila-bila...

Cukuplah bagaimana Kit Siang mengguriskan hati umat Islam yang mana telah mengacau pembentangan Rang Undang-Undang Islam 355 ketika Tn Guru Haji Hadi membentangkannya di Parlimen..sekarang mereka nak kata mahu menunjukkan rasa hormat kepada umat Islam dengan hanya 5 biji kurma?

Di sini kami tunjukkan bagaimana Umat Islam melayan pemimpin bukan beragama Islam yang turut memberi kurma di masjid-masjid..

Saudara Chua Hock Kuan anak jati Wakaf Bahru,Tumpat Kelantan..Chua bukan sahaja petah berbahasa Melayu tetapi turut pandai berkomunikasi menggunakan dialek Kelantan..

Chua mewakil MCA menunjukkan bagaimana orang bukan Islam menyantuni umat Islam...imej DAP sudah tercalar dengan tindakan mereka membantah RUU355...

Chua dalam satu video meminta izin terlebih dahulu sebelum mengedarkan kurma..yang penting kurma yang diberi tidak dipecah-pecahkan dalam unit kecil bagi menjaga sensitivi umat Islam..beliau memberi dalam kotak siap-siap..tidak perlu untuk memecahkan kecil-kecil dan yang paling penting meminta IZIN!!!

DAP berbeza..entah minta izin atau tidak..bula orang kata cari tempat lain..mereka berkeras untuk memberi juga..tidakkah itu dinamakan tiada adab di tempat orang???jangan fikirkan anda ahli parlimen..anda boleh lakukan sesuka hati...hendak masuk rumah orang kena beri salam..jika tuan rumah tidak izinkan masuk..kita janganlah mendesak untuk masuk..bila ditolak terus report polis..nampakkan bagaimana sikap mereka..ini adalah analogi mudah bagi kes yang berlaku di Kluang..

MCA lebih beradab dan pandai menyantuni orang lain..DAP??mereka hanya mileage politik menunjukkan kepada umum bahawa mereka teraniaya!!!

DAP perlu belajar daripada MCA bagaimana cara menjaga tatasusila..berbeza kalau kita hendak bandingkan pemimpin MCA dan DAP...umpamanya DS Liow Tiong Lai dan DS Wee Ka Siong..rata-rata masyarakat setempat berpuas hati dan suka cara dua pemimpin utama MCA ini bekerja membela rakyat..

Tidak seperti pemimpin DAP..umpamanya Kit Siang..jarang balik kawasan Gelang Patah...boleh dibilang dengan jari kalau kita nak tengok batang hidung Kit Siang..malah banyak pemimpin DAP jarang turun ke padang..yang mereka tahu hanya daftar pengundi..

Jangan jadi bodoh untuk mengundi..fikir masak-masak sebelum membuang undi pada PRU14..tengok track record pemimpin sebelum PANGKAH...jangan kerana taksub kepada sesuatu bangsa anda mengundi DAP yang kita sudah tahu kualiti pemimpin mereka!!!

Boleh tonton contoh bagaimana Pemimpin MCA menyantuni rakyat di SINI

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA