networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, June 20, 2017

SENSASI!!!PEMANDU UBER HANTAR REMAJA SUSAH SHOPPING DENGAN PERCUMA TULAR DIMEDIA SOSIAL!!!


Sebelum ini kami ada buat satu entry berkenaan pemandu Uber dan Grabcar yang tidak bermoral yang mana telah mengkhianati penumpang sendiri..ada yang merompak,mencabul dan merogol..boleh rujuk entry kami di SINI..

Agak tidak adil jika kami hanya memaparkan perkara negatif yang dilakukan oleh pemandu sistem e hailing sahaja..mereka juga ada yang baik hati...

Contohnya kisah di bawah yang dikongsikan oleh En. Kuan Chee Heng...untuk yang belum mengenalinya..En Kuan ini merupakan aktivis rakyat yang mencari dan membantu orang susah..dia juga ada menawarkan perkhidmatan teksi dengan harga serendah 10 sen..

En. Kuan menceritakan kebaikan seorang pemandu Uber berbangsa India bernama Nesh yang sanggup menghantar ramaja Melayu membeli belah dan menunggu selama 3 jam..Pemuda India itu juga tidak mahu mengambil sebarang bayaran atas perkhidmatannya menghantar remaja Melayu membeli belah dari Bukit Jalil...

Kami membaca cerita ini pun terharu..jika anda berada di tempat Nesh pun belum tentu boleh melakukan perkara yang sama..kami berbangga dengan anda Brother Nesh!!

Teruskan berkhidmat demi menjaga mutu pengangkutan awam darat!!!jika semua pemandu UBER dan GRABCAR seperti ini kami yakin masyarakat tidak akan menyalahkan Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) kerana membenarkan perkhidmatan e hailing ini mendarat ke tanah air..

Malah ketika ini juga SPAD sedang memantau data base setiap pemandu UBER dan GrabCar untuk melihat latar belakang dan memperkenalkan butang S.O.S sekiranya penumpang berada dalam keadaan kecemasan!!!

Ikuti kisah yang dikongsikan oleh En. Kuan..


INDIA UBER GILA. 

Ini dia lelaki India yang sungguh baik baik baik hati. Dia drive Uber dan semalam terbaca post saya minta driver uber hantar yang susah pergi shopping. Saya tawarkan RM 50 untuk memberi tambang. INI INDIA GILA punya baik hati. Dia bukan sahaja hantar mereka dari Bukit Jalil  FREE. Dan dia tunggu selama 3 jam untuk ambil dan hantar mereka pulang. NESH. i AM LOST FOR WORDS OF YOUR KINDNESS. Only God knows and bless you. SEMUA DIA BUAT DENGAN SENYUMAN DAN FREE........ Tabik hormat UBER DAN GRAB DRIVERS. You all are angels too. Please kasi dia banyak like. Orang seperti beliau lah yang membuat Malaysia BEST. Jom, kita GILA...-SUMBER

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA