networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, July 25, 2017

Mahathir Kini Hanya Perkakas Pembangkang Jadi "Punching Bag"..Kasihan Situa Melayu Mudah Lupa..


Mahathir ketika ini mengalami zaman gelap dalam kehidupannya..mungkin kerana faktor usia membuatkan dia bersikap seperti kebudak-budakkan..

Banyak kenyataannya sebelum ini jauh menyimpang dari apa yang pernah dikatakan sebelum ini..dahulu menyokong Dato' Seri Najib sebagai Perdana Menteri kemudian kata mahu menjatuhkan Najib tetapi bukan UMNO..kini dia sudah bersama musuh-musuhnya sebelum ini untuk menjatuhkan Perdana Menteri dan UMNO..

Sampai begitu sekali azab yang perlu dilalui oleh seorang yang sudah berusia..pada peringkat usia 90-an kebiasaannya manusia akan jadi nyanyuk..fikiran sudah berkecamuk..kadang waras kebanyakannya pula tidak waras..

Jika tidak masakan Md Sabu yang level low class boleh dikatakan Presiden UMNO...kritikan Mahathir terhadap Najib bertali arus tetapi sedikit pun tidak mampu menggoyahkan kedudukannya..malah DS Najib terus kekal steady dan mampu tersenyum riang..seperti tidak ada apa-apa berlaku..malah Mahathir pula nampak begitu terdesak dan nyanyuk..

Pelancaran kemudahan awam MRT 2 baru-baru ini mendapat sambutan hangat masyarakat ibu kota..DAP cuba mencalarkan imej itu dengan mengatakan Najib cuba jadikan pelancaran itu sebagai program UMNO dan dikatakan Najib telah menggunakan duit cukai rakyat..itu semua tidak menjejaskan..yang kelihatan ialah kebodohan pembangkang..mungkin berak macai dedak tahi mereka pula terpaksa melakukan vandalisme terhadap projek MRT ini..

Mahathir juga mahu masuk ke gelanggang yang sama tetapi mahu menggunakan pendekatan berbeza..katanya MRT itu adalah cetusan Mahathir sendiri..Najib hanya meniru..itu kesilapan paling besar Mahathir..jika Najib meneruskan legasi Mahathir mampus rakyat terpaksa membayar perkhidmatan dengan harga yang mahal..sudah tentu ia akan dikuasai oleh kroninya dan templatenya kita sudah jangka..kampeni kroni akan bankrup dan kerajaan perlu menjadi pak sanggup membayar baillout..itu zaman Mahathir..Zaman Najib banyak tahi yang ditinggalkan telah dicuci...

Terbaru..dikhabarkan Mahathir mahu mengajak orang ramai berhimpun di Padang Timur pada 14 Oktober ini..jika Mahathir kata Najib tiru dia sudah tentu Mahathir akan jadi orang pertama akan disumbat ke dalam ISA...

Tetapi itu tidak berlaku..Najib telah berjaya mencuci najis yang ditinggalkan..Mahathir bebas menganjurkan perhimpunan dengan syarat mematuhi Akta Perhimpunan Aman..Notis dihantar mengikut SOP dan mereka boleh anjurkan perhimpunan tanpa sebarang larangan...

Era Najib lebih terbuka..berbanding Mahathir..rakyatnya diikat tangan dan mulut..silap sikit ke ISA lah jawabnya..

Mahathir sudah tiada prinsip hidup..dia telah berubah 180° berbanding dahulu..semua prinsipnya digadaikan demi mahu menjatuhkan Najib..maklum sahajalah sekarang digelar top dog..


Bagi kami Allah SWT telah memakbulkan dia Almarhum Ust. Fadzil Noor yang mana berdoa agar Mahathir dipanjangkan usia dan melihat sendiri kerosakan yang pernah dilakukan..

Mahathir serang Najib, UMNO, BN dan Kerajaan..DAP pun bertepuk tangan..Syabas Top Dog!!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA