networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, September 4, 2017

Filem Ahmad Idham Tiada Sambutan..Syafik Yusof Semakin Menyerlah Dengan Filem Abang Long Fadil 2!!!


Tahniah kami ucapkan kepada filem Abang Long Fadil 2 yang berjaya mengutip sebanyak RM5 juta dalam masa 5 hari tayangan sahaja..

Filem hasil karya Syafiq Yusoff anakanda Pengarah filem tersohor Datuk Yusoff Haslam..dengar komentar rakan2 yang sudah menonton ternyata rata-rata memberi level 9.5/10..

Kami sendiri belum berkesempatan menonton..kami yakin dengan idea anak muda seperti Syafiq ini mampu memperoleh jumlah kutipan setidak-tidaknya RM 10 juta menerusi filem Abang Long Fadil 2 ni..

Berbeza dengan pengarah filem Ahmad Idham yang sering menimbulkan kontroversi berbaur politik mengutuk kepimpinan DS Najib Razak...

Kami yakin, rata-rata masyarakat menyampah dengan tindakan seniman yang menceburkan diri dalam politik dan mengutuk kepimpinan kerajaan..

Buktinya jelas..hasil kutipan terbaru filem Ahmad Idaham tidaklah harus dibanggakan..hanya mendapat RM 100 ribu sahaja..


Nampaknya..Ahmad Idham semakin ketinggalan untuk bersaing dengan Pengarah-pengarah filem tempatan yang lain..rakyat bukannya tidak berminat dengan jalan cerita yang di bawa..cumanya filem yang diarahkan oleh Ahmad Idham tiada daya tarikan yang mampu membuatkan penonton ingin menyaksikan sendiri filem itu..

Bula peminat kritik Ahmad Idham di twitter..dia melompat dan marahkan pemonat..katanya tak layak cakap soal filem dll..sekarang kami rasa anda kena muhasabah diri kenapa filem anda tidak laki..

Nasihat kami kepada Ahmad Idham..jika buat filem tak laku..eloklah tukar kerjaya..sertai kem Azmin Ali untuk berkempen politik dan fokus kerja-kerja kebajikan anda...

Anda boleh tengok sendiri bagaimana perangai Ahmad Idham di twitter..patutlah orang tak layan cerita dia..boleh rujuk SINI..

Belagak bagus!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA