networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, September 11, 2017

Kebakaran Di Pasar Seremban..MCA Beri Bantuan Pantas!!Kaedah DAP Bantu Timbul Tanda Tanya...


9 September lalu jam 7.30 malam telah berlaku satu kebakaran yang memusnahkan sama sekali tingkat atas pasar Seremban..

Kejadian ini amat mengejutkan rakyat Seremban..bencana ini telah memusnahkan sumber pendapatan para peniaga di pasar berkenaan...

Pada malam kejadian, Menteri Besar Negeri Sembilan, DS Mohamad Hasan telah tiba dilokasi kejadian kira-kira jam 10.40 malam bagi melihat sendiri keadaan kebakaran tersebut..turut mengiringi MB N9, wakil MCA Datuk Chong Sin Woon, YDP Majlis Perbandaran Seremban..

Pihak kerajaan BN negeri telah mempertimbangkan untuk membuat satu pelan tindakan bagi membantu peniaga yang terjejas..


Dalam pada itu, MCA melalui dana Crisis Relief Squad MCA (CRSM) telah menyumbangkan bantuan sebanyak RM 327,000..Dana tersebut adalah atas inisiatif MCA untuk membantu mangsa kejadian yang tidak diingini..

Namun..dalam keadaan peniaga menghadapi dugaan..DAP pula difahamkan menjalankan kutipan derma untuk membantu..tabung telah diedarkan bagi mengutip duit derma telah menjadi tanda tanya tentang ketelusan DAP mengira jumlah wang hasil sumbangan..

Perkara yang dibimbangi berlaku takut jikalau DAP mengambil kesempatan terhadap jumlah kutipan tersebut..DAP kita kenal mereka ada masalah dalam bab mengira..lihay sahaj bagaimana pemilihan parti CEC..masalah undi telah berlaku yang mana mereka dengan mudah menjawab hanya masalah teknikal perisian komputer..tembelang mereka pecah kerana yang dikita jumlahnya ialah orang..

Untuk duit sumbangan ini kami turut merasakan bimbang jika perkara yang sama berlaku..

Sumbangan turut boleh dilakukan melalui transaksi bank melalui akaun Publik Bank atas nama Jawatankuasa DAP Negeri Sembilan..kita sendiri tidak tahu perjalanan akaun tersebut..jika ada yang menderma dan DAP memanipulasi wang berkenaan tiada siapa yang tahu kerana nama akaun tersebut bukanlah akaun dicipta khas untuk membantu mangsa kebakaran pasar Seremban..

Jadi jika benar DAP telus kami cabar DAP agar mendedahkan segala penyata transaksi akaun berkenaan..

Mudah sahaja DAP nak bantu rakyat..kutip duit dari rakyat dan beri...macam ini cara mereka bekerja..hanya meraih simpati dan bermain politik murahan..

Lihat bagaimana BN membantu rakyat...sudah ada pelan tindakan awal-awal lagi..usung tabung dan kredit ke akaun yang bukan dinamakan khas untuk insiden berkenaan telah meninbulkan tandatanya kepada kita tentang ketelusan mereka!!
No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA