networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Sunday, September 3, 2017

Rakyat Singapura Berperangai Teruk..Anda Telah Memalukan Negara Kami Dengan Menuduh Perkhidmatan Hospitaliti Dan Anggota Polis Kami Zalim Sekarang Anda Nak Kata Masalah Konunikasi???


Kalau dari awal anda cakap ada masalah komunikasikan sudah tentu masalah ini tidak berpanjangan...tak payah buat tuduhan hospital tak nak beri rawatan kerana tidak bayar..tak payah tuduh Polis suruh cuci darah atas jalan...tak payah tuduh ambulan kami lambat..

Kalau anda hadapi masalah komunikasi..kena faham anda berada di Malaysia dan bahasa Melayu adalah bahasa utama kami...perkara yang sama juga jika anda melancong ke Jepun, Korea, China, France, German dan mana2 negara lain yang berbangga dengan bahasa ibunda mereka..

Ini sebenar taktik alih isu sebenar iaitu anda menuduh perkhidmatan hospital dan anggota polis kami zalim..tidak sangka..Singapura yang dikenali mempunyai rakyat berdisiplin tetapi bila keluar di negara orang anda berkelakuan buruk...

Kami tidak hairan mengapa rakyat negara luar berani mengutuk negara Malaysia..ini semua berpunca dari sikap pembangkang Pakatan Harapan yang berani memburuk-burukkan negara sendiri..

Inilah akibatnya jika kita mempunyai manusia yang taksub politik sehingga memberi gambaran buruk kepada orang negara luar..malangnya orang luar yang percaya itu datang dari negara Singapura yang lebih suka membuat spekulasi tentang keburukan Malaysia daripada menceritak perkara baik tentang negara kami!

Kami mengesa anda meminta maaf kepada negara kami!!

2 comments:

Mr a said...

Apa yang kau merepek ni labu, apa plak kena mengena dgn pembangkang, seblum cakap tunjuk bukti dulu dan jangan tunjuk kebangangan kat orang malu org kampung weii.

nor azha said...

Tapau habis..memang betul apa..pembangang dan singapore 2 x 5 ajeeee

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA