networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, October 24, 2017

GST : Masa Jadi Kerajaan Sokong..Bila Join Pakatan Pro DAP Bangkang Pula..Apa Punca Perangailah!!!


Sudah 2 tahun GST dilaksanakan di Malaysia..namun masih kedengaran suara-suara sumbang yang mengatakan GST membebankan..

Rakyat tidak tahu atau buat-buat lupa..setelah pelaksanaan GST..gaji kakitangan awam dinaikkan 2 kali pada tahun 2015..elaun rumah dinaikkan..BR1M dinaikkan..Gaji minimun diperkenalkan..

Tambahan gaji ini sebenarnya adalah manfaat langsung daripada pendapatan kerajaan daripada GST..

Rakyat merungut itu biasa...pemimpin merungut ini pelik..lebih-lebih lagi orang yang merungut itu ialah orang yang bersetuju GST dilaksanakan..unpamanya Mahathir..Daim dan Anwar..ketika dalam kerajaan merekalah yang mencadangkan..

Namun..bila sudah keluar kerajaan dan menyokong pakatan pro DAP..serba-serbi tidak kena..mengutuk kerajaan DS Najib menzalimi rakyat..

Mahathir pula kata mahu hapuskan GST lagi bila Pakatan Pro DAP berkuasa.walhal cadangan GST oleh Daim dan Anwar ini wujud ketika era Mahathir menjadi Perdana Menteri...pemimpin lidah bercabang ini akan bertindak jika ada kepentingan untuk dirinya sahaja..dulu hina DAP..sekarang sayang...

Kita saksikan video di bawah..

TUN DAIM SETUJU GST


ANWAR KATA GST CUKAI EFESYEN DAN TELUS2 comments:

Anonymous said...

bro, ada typo pada tajuk ka?

Harapan Esok said...

Typo tang mana tu..

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA