networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, October 21, 2017

Tanah Runtuh Di Pulau Pinang...Apakah Ini Signal Dari Tuhan Supaya Kerajaan DAP Beringat?!!


Awal pagi telah berlaku satu kejadian tanah runtuh di sebuah tapak pembinaan di Tanjung Bungah..lebih menyayat hati lagi..dikhabarkan seramai 20 orang buruh binaan dikhuatiri tertimbus..

Kejadian itu berlaku betul-betul dilereng bukit yang mana dianggarkan kecerunan tanah setinggi 10 meter....ia menimbulkan persoalan apakah kerajaan negeri langsung tidak peka dalam usaha melestarikan alam sekitar..membina rumah bertingkat dilereng bukit..

Terdahulu kerajaan DAP Penang dikritik hebat oleh rakyat kerana  kegagalan kerajaan negeri pimpinan DAP membuat pembangunan secara terancang..ketika itu banjir kerap berlaku di Penang..

Alasan Guan Eng ialah Hujan turun terlalu banyak..takkan perkara ini hendak disalahkan hukum alam..

Seperti kita tahu Kerajaan DAP sentiasa menyalahkan orang lain tanpa mengaku kelemahan diri mereka..kegagalan tadbir urus juga disalahlan kerajaan BN terdahulu..ini membuktikan bahawa Guan Eng gagal membina empire kerajaan Pulau Pinang yang profesional..

Setiap kelemahan mahu disalahkan orang lain..harap kali ini Guan Eng tidak pula memberi alasan dia bukan tuhan untul tahan tanah itu daripada runtuh...

Jangan beri alasan bodoh kepada rakyat..kami memerhati..PRU14 nanti you jaga..kita kasi bungkus DAP Pulau Pinang!!!

Bawah ni gambar dilokasi kejadian..


No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA