networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, January 23, 2018

@WeeKaSiong Terus Dedah Manipulasi Kes Terowong..Guan Eng Kepanasan!!!


Timbalan Presiden MCA, DS Wee Ka Siong terus menerus melancarkan serangan terhadap Guan Eng dan DAP..

Ini menampakkan kita betapa seriusnya MCA untuk menentang dan mendedahkan salah laku pemimpin-pemimpin DAP yang selama ini menghina pemimpin BN sebagai rasuah korupsi..

Guan Eng sudah boleh menghitung hari bahawa kerier politiknya dan DAP bakal melingkup..terlalu riak bongkak dan takbur seolah-olah mereka parti suci tanpa sebarang dosa..

Kes banglo masih belum selesai kini skandal terowong pula hangat diperkatakan..mereka perlu menjawab kemana lesapnya RM 302 juta yang tidak diketahui kemana hilangnya...

Wee mempertikaikan kredibiliti syarikat fesyen yang menjadi pemegang saham sebanyak 39% dari keseluruhan saham syarikat.

Pendedahan yang dilakukan oleh Timbalan Presiden MCA itu yang mempersoalkan pada awalnya 2 syarikat dari China yang dikatakan mempunyai pengalaman dan memiliki modal membayar sebanyak RM 4.6 billion telah dilantik oleh kerajaan DAP Pulau Pinang untuk membina terowong dasar laut bernilai RM 6.3 billion.

Selepas syarikat dari China itu bertindak sebagai "Special Vehicles Company" (SPV) untuk membina terowong dasar laut timbul pula syarikat jenama pakaian..

Aneh sekali..ini yang membuatkan Guan Eng tak senang duduk..memikirkan corner mana pula dia hendak lap lepas ni..

Menurut DS Wee, kaedah pemberian dan kelulusan projek ini adalah berdasar "permintaan kertas cadangan" dan bukannya secara tender terbuka sebagaimana lazimnya..

Soalnya sekarang kemana pergi Syarikat dari China yang dilantik  terdahulu??mengapa dibatalkan kontrak syarikat tersebut dan menggantikan dengan syarikat jenama fesyen??apa drama dalam kes ini..syarikat fesyen mengendalikan pembinaan projek mega yang memerlukan kelakaran teknologi tinggi...

Inikah sikap pemimpin yang hari hari mengatakan BN parti korupsi??rakyat tidak mampu menerima pembelit seperti ini..menuduh orang lain dalam masa yang sama dialah bapak segala kurap korupsi!

Pendedahan ini menunjukkan betapa DAP tidaklah sesuci mana..hanya pandai cakap dan membazir wang rakyat..tapi hasilnya tiada...

Syabas DS Wee..atas pendedahan ini..kita sama-sama ganyang DAP sampai lubang cacing!!!


Perlu diingat..Ir. Dr. Wee bukan orang sebarangan beliau ada kepakaran dalam bidang ini..di bawah ini kami kongsikan level pendidikannya:

Pendidikan Datuk Seri Dr Wee Ka Siong: B. Sc. (Hons) in Civil Engineering (UTM, 1992), M. Eng in Traffic Engineering (NTU Singapura, 1996), Ph.D in Transportation Planning (UTM, 2002)

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA