networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, February 6, 2018

Kenapa DAP Kepanasan Bila Akta Berita Palsu Diperkenalkan? @AnnuarMusa

DAP yang selama ini mengatakan BN parti yang banyak melakukan tipu helah dan tidak jujur nampaknya gelisah bila akta berita palsu hendak diperkenalkan..

Kami hairan mengapa benda baik mereka hendak membantah..bukankan ia bagus untuk melindung semua pihak daripada melakukan penipuan dan tipu helah..

Kit Siang pemimpin veteran DAP menolak cadangan ini agak menghairankan dan tindakan ini dikritik oleh Ketua Penerangan UMNO,  Tan Sri Annuar Musa..

Menurut Tan Sri Annuar, "DAP memerlukan berita palsu dan merekalah dalangnya"

"Kita tidak hairan DAP tidak menyetujui cadangan ini kerana kerja mereka sentiasa membangkang"

"DAP akan menggunakan berita palsu sebagai senjata nanti disaat akhir PRU14, maka atas sebab itu DAP menolak cadangan akta itu" kata TS Annuar..

Tindakan DAP ini menunjukkan bahawa merekalah yang terdesak menggunakan berita palsu bagi mencari sokongan pengundi..

Lihat sahaja ketika PRU 13..semasa sesi pembuangan undi heboh cerita kononnya BN menggunakan pengundi hantu dan mengimport 40,000 orang Bangla untuk mengundi BN..

Sejurus keputusan PRU diumumkan Pakatan memulakan kempen blackout dengan menghasut rakyat BN menipu undi dan tidak telus..

Pakatan turut memainkan sentimen dakwat kekal sebagai dakwat tidak kekal..inilah temberang yang rakyat kena faham bahawa pakatan amat memerlukan berita palsu bagi menaikkan kemarahan rakyat..

Dengan cara ini rakyat akan benci BN dan meningkatkan sokongan undi kepada pembangkang..ternyata taktik jahat ini lebih memihak kepada pakatan..

Sebab itulah bila kerajaan mahu melaksanakan akta berita palsu mereka orang yang pertama membantah..

Benar apa yang dinyatakan Tan Sri Annuar Musa sebenarnya pakatan amat memerlukan berita palsu yang sensasi kerana rakyat yang menyokong pakatan lemah akal fikiran dan tidak mampu membezakan berita benar atau palsu..

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA