networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, February 26, 2018

PM @NajibRazak Jangka Dua Kemungkinan Jika Ditakdirkan Mahathir Jadi PM...Nauzubillah!!Menyokong Mahathir Ibarat Menyokong DAP Yang Mahu Menghapuskan Ketuanan Melayu Kerana Mereka Mahu Hak Sama Rata Malaysian Malaysia!!!Malaysia akan kembali ke zaman diktator dan kuku besi jika Mahathir ditakdirkan menjadi Perdana Menteri semula..minta dijauhkanlah perkara buruk seperti ini berlaku dinegara kita kerana pemimpin-pemimpin pakatan harapan pernah laluan begitu sukar hidup di zaman Mahathir..tiada lagi ceramah politik..kakitangan awam yang berani mengutuk kerajaan akan disumbatkan semula ke ISA..rakyat akan kembali bodoh dan hak bersuara akan disekat kembali..yang tinggal hanyalah macai yang setuju sahaja tanpa bantahan dan beri pandangan secara terbuka..

Syarikat yang hampir muflis akan di baillout oleh kerajaan yang mana menyebabkan kerugian yang banyak kepada wang rakyat..syarikat kroni akan diangkat dan dijaga rapi..semua perkara kutuk dan buruk ini akan kembali semula jika ditakdirkan Mahathir menjadi PM semula..

Dia tidak sedar yang umurnya kini sudah senja..bak kata orang rumah kata pergi..kubur kata mari..dulu dia juga kata yang dia melepaskan jawatan kerana ingin memberikan kepercayaan kepada orang muda..sekarang lain pula sudah terjadi..

Bantuan seperti BR1M akan dimansuhkan jika Mahathir jadi PM..subsidi minyak akan diberikan semula dan kesannya pada perbelanjaan negara kerana terpaksa mengeluarkan sejumlah wang yang besar untuk menampung subsidi minyak..ia tidak sama dengan zamannya dulu ketika menjadi PM..masa itu dalam satu kampung tu boleh dikira dengan jari rumah yang mempunyai kereta..sekarang ini setiap keluarga ada kereta..sekurang-kurangnya dua buah kereta..kerajaan akan kekurangan pendapatan kerana GST dimansuhkan..maka keadaan ekonomi kita akan lebih teruk..tiada lagi cukai dikenakan dan kerajaan pula perlu memberi subsidi..itu belum kita cakap soal penjawat awam yang akan hilang pekerjaan kerana telah dibuang..itu azam DAP..anda mahu?

Berkenaan cadangan Mahathir menjadi PM, DS Najib ada pandangannya sendiri..DS Najib dalam satu kenyataannya baru-baru ini menyifatkan Anwar akan kecewa kerana kerakusan Mahathir..bahkan semua pemimpin pembangkang akan turut rasa menyesal kerana Mahathir tidak percaya orang lain kecuali dirinya..

Rujuk kenyataan di bawah :

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh dan Salam 1Malaysia.

Rakyat Malaysia yang dikasihi,

Baru-baru ini setelah perbalahan sengit saban tahun merebut kuasa, pembangkang akhirnya meletakkan Tun Mahathir dan Datin Seri Wan Azizah sebagai calon Perdana Menteri dan Timbalan mereka.

Walau bagaimanapun, pencalonan pihak pembangkang kali ini sebenarnya menunjukkan betapa rapuhnya kepimpinan tertinggi mereka sekiranya dibiarkan memerintah.

Hal ini kerana calon Perdana Menteri mereka iaitu Tun Mahathir dikatakan hanya sementara sahaja, kerana jawatan tersebut akan diserahkan kepada Dato’ Seri Anwar setelah beliau dibebaskan.

Terdapat dua senario yang boleh berlaku. Pertama, Tun Mahathir tidak akan melepaskan jawatannya kepada Dato’ Seri Anwar kerana umum mengerti Tun menganggap semua pemimpin lain tak betul.

Memetik kata-kata Tun pada tahun 2016, tidak mungkin beliau akan membenarkan seorang yang bermasalah moral menjadi Perdana Menteri.

Malah Tun juga pernah mengatakan yang Dato’ Seri Anwar sudah terlalu tua untuk memimpin negara dan pastinya PKR akan memberontak sekiranya Tun memilih untuk membolot kuasa.

Senario kedua, kalaulah Tun Mahathir memilih untuk u-turn dan melepaskan jawatan beliau kepada Anwar sekalipun, akibatnya jawatan Perdana Menteri dan Timbalannya, akan disandang oleh sepasang suami isteri. Inilah nepotisme tahap paling kritikal yang diamalkan mereka.

Dan sudah tentu rakyat akan memberontak struktur kepimpinan seolah-olah mereka merajai Malaysia.

Di sini kita dapat ramalkan bahawa jika pembangkang menang pilihan raya kelak, mereka akan kekal sibuk merebut jawatan Perdana Menteri selama 2 ke 3 tahun sebelum mereka dapat memulakan kerja untuk berkhidmat kepada rakyat.

Namun jika rakyat memberi mandat kepada BN, kami dapat memulakan khidmat bakti untuk rakyat serta-merta selepas pilihan raya kerana kita mempunyai barisan kepimpinan yang kukuh lagi mampan.

Sekian sahaja dari saya.

Wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Janganlah kita memperjudikan nasib Agama, Bangsa dan Tanah Air tercinta ini..Menyokong Mahathir ibara menyokong DAP menghapuskan hak ketuanan Melayu kerana perjuangan mereka hak sama rata iaitu Malaysian Malaysia..jangan jadi bodoh!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA