networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Wednesday, February 7, 2018

Rafizi Dipenjara 30 Bulan Di Bawah BAFIA Yang Digubal Ketika Mahathir Jadi PM..Yang Nak Salahkan Najib Buat Apa!


Rafizi sekali lagi kalah dimahkamah apabila dihukum penjara selama 30 bulan oleh Mahkamah Seksyen atas kesalahan mendedahkan maklumat perbandkan di bawah Akta Bank dan Institusi-Institusi Kewangan (BAFIA)..

Nampaknya Rafizi bakal kehilangan hak menjadi calon pada PRU akan datang..dimana telah termaktub dalam Artikel 48(1)(e) Perlembagaan Persekutuan seseorang itu tidak layak menjadi calon sekiranya dijatuhi hukuman penjara setahun atau denda RM 2,000 atau kedua-duanya dan hilang kelayaman sebagai anggota Parlimen sekiranya dijatuhi hukuman sama..


Seperti dijangka..komfem pakatan akan kata Najib yang arahkan mahkamah tangkap Rafizi...comfem pakatan akan kata BN gunalan mahkamah..comfem pakatan akan salahkan kerajaan kerana Rafizi dipenjara..haha!

Padahal yang dedahkan akaun NFC..Rafizi..

Yang naik mahkamah Rafizi..hang bersalah Rafizi..tiba-tiba nak salahkan Najib..agak2lah!!!

Sebelum nak menyalahkan Najib kerana didakwa akta BAFIA..eloklah macai lihat balik bahawa Akta BAFIA ditubuhkan pada tahun 1989 dimana tempoh itu Mahathir menjadi Perdana Menteri 1981 hingga 2003..


Jadi macai seharusnya menyalahkan Mahathir dan jangan meletakkan kesalahan menubuhkan BAFIA itu kepada Najib...

Sabun jatuh jangan kutip..

1 comment:

Anonymous said...

Agak-agak lah kan, tanpa melanggar BAFIA macammana rahsia NFC boleh diketahui oleh Rakyat

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA