networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, February 2, 2018

SIRI 1: BEDAH SIASAT!!!JANJI PAKATAN HARAPAN HANYA MENIPU RAKYAT!! #KEKALNAJIB @NajibRazak @TunFaisal


Dalam siri bedah siasat ini kami akan mendedahkan 9 siri penipuan dan janji manis pakatan kepada rakyat...janji-janji ini sering diungkapkan oleh pemimpin-pemimpin pembangkang ketika berceramah..

Bak kata orang pucuk diidam ulam mendatang..apa yang diidam akan dapat lebih baik..sebenarnya rakyat telah tertipu dengan pemimpin-pemimpin pembangkang..janganlah percaya  perumpamaan itu kerana memilih pakatan adalah musibat paling besar buat negara...

Dalam siri 1 ini kami akan keluarkan 5 dahulu janji manis pakatan selama ini..ia benar-benar penipuan yang maha dahsyat sekali...

1) GAJI PENJAWAT AWAM / PESARA DAN BONUS AKAN DITINGKATKAN..

Sekali dengar memang hebat dan  rakyat pun pasti teruja..tahukah anda janji ini adalah temberang semata-mata..DAP pernah bersuara bahawa jumlah kakitangan awam terlalu ramai dan akan dikurangkan..Mereka pasti akan membuang kakitangan kerajaan dan baru memikirkan soal gaji dan imbuhan..jika tidak ia amat mustahil untuk dilaksanakan...soalan kami sanggupkah anda melihat rakan anda diberhentikan??

2) GAJI PENJAWAT SWASTA BERMULA MINIMUM RM 1,500

Jika dasar ini diperkenalkan bermakna keuntungan kedai atau syarikat akan berkurangan kerana perlu menggunakan kos tambahan untuk menaikkan gaji..akhirnya nanti syarikat swasta akan menaikkan kos operasi dan seterusnya akan meningkatkan kos barangan..masalah yang lebih besar akan berlaku dimana kos sara hidup akan meningkat mendadak...pakatan sentiasa mengatakan GST 6% punca peningkatan harga barang walhal kadar GST tetap sejak diperkenalkan tetapi harga barang sentiasa naik..jika gaji pekerja pun naik..maka kos sara hidup akan meningkat berkali ganda!Ikan Kembung pasti akan meningkat sekali ganda menjadi RM 50 sekilo jika pakatan memerintah kerana peniaga perlu menampung kos tambahan kenaikan gaji RM 1,500...Sanggupkah anda menghadapi semua ini?

3) ELAUN KEBAJIKAN / OKU / IBU TUNGGAL AKAN DITINGKATKAN UNTUK MINIMUM PERMULAAN RM 800 - RM 1,000

Fuh!!bab berjanji pokok pun boleh terbang..pakatan mahu naikkan gaji kakitangan awam..mahu naikkan gaji swasta dan mahu juga naikkan elaun kebajikan..benda baik untuk rakyat ini bagus..tapi ia tidak logik..kerana Pakatan mengkritik kerajaan dan berjanji akan mengurangkang BELANJA MENGURUS dan akan menambah BAJET PEMBANGUNAN..ELAUN pula sebenarnya dalam peruntukan BELANJA MENGURUS kerajaan..jadi mana satu betul ni?mahu kurangkan peruntukan tetapi menaikkan gaji dan elaun..semakin ramai pemimpin Munafik dalam pakatan..

4) BANTUAN PASANGAN BERKAHWIN RM 500 SEORANG UNTUK PERKAHWINAN PERTAMA..

Bantuan ini juga dalam kos Bajet mengurus..mereka mahu mengurangkan bajet mengurus tapi mahu menambahkan beban perbelanjaan bajet mengurus..tak logik sama sekali..jika BR1M dikatakan dedak untuk rakyat..RM 500 untuk pasangan yang hendak berkawin RM 500 juga dedak...ini ikut logik pakatan..

5) LESEN MOTORSIKAL PERCUMA..

Bila Lesen percuma ia akan memberi kesan kepada sekolah-sekolah memandu kerana kekurangan pendapatan..banyak sekolah memandu akan ditutup kerana pakatan menetapkan gaji minimum RM 1500 tetapi mengurangkan pendapatan mengambil LESEN MOTORSIKAL..sudahlah kos membuat lesen motorsikal dimansuhkan..kini kerajaan juga bakal kehilangan pendapat melalui pembaharuan lesen motorsikal...perlu diingat jika mahu memperbaharui lesen Motor kelas B sahaja memakan kos RM 20 seorang dan jika seseorang itu mempunyai lesen kereta juga maka lesen motorsikal memang percuma dan hanya mena bayar RM 30 untuk renew Kelas B2 dan D untuk tempoh 1 tahun...Sememangnya lesen motor sudah percuma jika anda mempunyai lesen kereta..jadi janji pakatan ini hanya bersifat populis dan mahu menipu rakyat..

Nantikan SIRI 2: BEDAH SIASAT!!!JANJI PAKATAN HARAPAN HANYA JANJI MENIPU RAKYAT!!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA